Mesajul lui Ludovic Orban, către liberali: „Dragii mei, şarja de cavalerie a început, husarii înaripaţi sunt pregătiţi de luptă, fiecare dintre voi trebuie să intre în luptă cu încrederea în izbândă”

Liderul PNL Ludovic Orban a transmis, în finalul summit-ului, un mesaj către liberali.

„O să închei cu un strigăt de luptă. Ultima încercare a turcilor de a ocupa Viena a fost zădărnicită de o şarjă de cavalerie care a fost condusă de husarii înaripaţi polonezi şi care au reuşit să întoarcă pe spate sute de mii de otomani şi care erau împrejurul Vienei, reuşind să păstreze Europa aşa cum este ea astăzi. Dragii mei, şarja de cavalerie a început, husarii înaripaţi sunt pregătiţi de luptă, fiecare dintre voi trebuie să intre în luptă cu încrederea în izbândă”, a spus Ludovic Orban.

Manfred Weber, susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi: „Actualul Guvern din România se gândeşte mult mai mult la interesul liderilor de partid şi mult mai puţin la interesul cetăţenilor români în context european”

Candidatul PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber, a reafirmat faptul că Popularii Europeni sprijină numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

„Pentru prima oară vom avea un procuror-şef european, care are ocazia de a implementa statul de drept şi a lupta împotriva corupţiei nu numai la nivel naţional, dar şi la nivel european. Pentru această funcţie am nominalizat o persoană din România, care a fost propusă de Parlamentul European ca şi candidat. Este o surpriză pentru mine că Guvernul din România nu sprijină acest candidat, nu o sprijină pe această doamnă. Eu cred că România ar trebui să fie mândră că primul procuror-şef european ar putea să fie un reprezentant al României, un cetăţean român. Noi sprijinim această numire întru totul”, a precizat Manfred Weber, la Summitul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, care are loc la Bucureşti.

Pe de altă parte, el a arătat că „este o tragedie că România nu mai este un pionier în procesul decizional la nivel european”.

„Este nevoie de aer proaspăt, de spiritul tânăr al noii generaţii. Ştiţi care este motivul? Motivul este că există actualul Guvern din România, care se gândeşte mult mai mult la interesul liderilor de partid şi mult mai puţin la interesul cetăţenilor români în context european”, a declarat Weber.

El a susţinut însă că există o persoană „care a dat Uniunii Europene semnalul clar” că poate „avea în continuare încredere în viitorul acestei ţări, în România ca partener – preşedintele Klaus Iohannis, care a fost întotdeauna un lider extraordinar”.

Klaus Iohannis: PSD a îmbrăcat „haina falsului patriotism, al naţionalismului de faţadă” şi foloseşte retorica antieuropeană pentru a câştiga capital electoral

UPDATE ora 14.10 Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că la alegerile europarlamentare este nevoie de votul românilor.

„Sunt emoţionat să vă revăd într-un număr aşa de mare şi entuziaşti. (…) O atmosferă excelentă, oameni hotărâţi, cu prieteni buni. Ce ne trebuie mai mult? Ne trebuie votul românilor şi îl vom avea”, a spus şeful statului, la Summitul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, care are loc la Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis a declara a îmbrăcat „haina falsului patriotism, al naţionalismului de faţadă” şi foloseşte retorica antieuropeană pentru a câştiga capital electoral.

„Observăm că unele partide politice de la noi, şi mă refer în primul rând la PSD, au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naţionalismului de faţadă şi, folosindu-se de o retorică antieuropeană, încearcă să câştige capital electoral inducând oamenilor teama şi lipsa de încredere în proiectele şi valorile Uniunii. Este modul PSD-ist cinic şi iresponsabil de a face politică. Dovada maximei ipocrizii este să negi chiar principiile pe baza cărora a fost întemeiată Uniunea Europeană, să ataci instituţiile europene care îţi critică derapajele antidemocratice şi în acelaşi timp să ceri votul oamenilor pentru a trimite reprezentanţii partidului tău să facă parte tocmai din aceste instituţii. A fi bun român şi patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxellesul, dimpotrivă. România este Europa şi Europa este România”, a afirmat Iohannis, la Summitul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European

Ludovic Orban: „PNL a depăşit PSD şi suntem pe o traiectorie ascendentă, iar ei „se duc în cap” pentru că şi-au bătut joc de România”

UPDATE ora 14.00 Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că Partidul Social Democrat „şi-a bătut joc de România”.

„Prima bătălie a anului este bătălia pentru Parlamentul European. În ianuarie – februarie 2017, în toate sondajele de opinie partidul de guvernământ, PSD, avea 54 – 55%, iar PNL avea 16 – 17%. Cred că multora dintre dumneavoastră dacă le-aş fi spus că avem forţa să învingem „ciuma roşie” fără niciun fel de rezerve probabil că aţi fi considerat că nu sunt cu picioarele pe pământ. PNL a depăşit PSD şi suntem pe o traiectorie ascendentă, iar ei „se duc în cap” pentru că şi-au bătut joc de România”, a susţinut Orban, la Summitul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, care are loc la Bucureşti.

El a mai afirmat că, potrivit cercetărilor, preşedintele Klaus Iohannis „zdrobeşte” orice candidat. „Chiar dacă, de multe ori, nu a putut să fie alături de noi, în primul rând din cauza aşezământului constituţional şi atribuţiilor, vă garantez că domnul Klaus Iohannis este în fiecare zi cu inima alături de PNL şi de România”, a spus Orban.

„Să câştigăm alegerile europarlamentare, prezidenţiale şi mai ales alegerile locale şi parlamentare, pentru ca în echipă cu preşedintele Klaus Iohannis să arătăm ce putem face pentru România, să ridicăm România la un nivel la care puţini se gândesc astăzi”, le-a transmis liderul PNL liberalilor.

Preşedintele PNL a făcut trimitere la asediul de la Viena şi a susţinut că „husarii înaripaţi” sunt pregătiţi: „O să închei cu un strigăt de luptă. Ultima încercare a turcilor de a ocupa Viena a fost zădărnicită de o şarjă de cavalerie care a fost condusă de husarii înaripaţi polonezi şi care au reuşit să întoarcă pe spate sute de mii de otomani şi care erau împrejurul Vienei, reuşind să păstreze Europa aşa cum este ea astăzi. Dragii mei, şarja de cavalerie a început, husarii înaripaţi sunt pregătiţi de luptă, fiecare dintre voi trebuie să intre în luptă cu încrederea în izbândă”, a conchis Ludovic Orban.

Klaus Iohannis, primit cu aplauze la Romexpo. Ce i-a spus lui Rareş Bogdan: „”Domnu’ number one, ce faceți?”

UPDATE ora 12.10 Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Summitul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, care se desfăşoară la Romexpo. El a fost întâmpinat de preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi de candidatul PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber, dar şi Rareş Bogdan, cap de listă la alegerile europarlamentare, din partea PNL.

Şeful statului a făcut o baie de mulţime, la Romexpo, fiind întâmpinat cu aplauze de membrii PNL prezenţi la Summit.

La intrare, el a fost primit şi de Rareş Bogdan, cel care deschide lista PNL la europarlamentare. „Domnu’ number one, ce faceți?”, a spus Klaus Iohannis.

 Rareș Bogdan a răspuns: „Mă bucur să vă revăd și la luptă!”.

Antonio Lopez: „Vrem ca România să fie prima, şi iată-ne aici, alături de prietenii de la PNL”

UPDATE ora 10.50 Antonio Lopez a declarat, în deschiderea Summit-ului, că Partidul Popularilor Europeni şi-a dorit ca România să fie prima, şi suntem în acel moment.

„Vrem ca România să fie prima, şi iată-ne aici, alături de prietenii de la PNL”, a afirmat Lopez, precizând că Summit-ul de la Romexpo este de departe cel mai mare eveniment din această campanie.

Secretarul general al PPE s-a referit la protestul de vineri, prin care românii au cerut autostrăzi. „La mine în ţară, oamenii protestează pentru că sunt prea multe autostrăzi, aici, oamenii protestează pentru că nu sunt autostrăzi. Este ridicol! Autostrăzile nu există aici, în România”, a spus el.

Sighiartău: „Bătălia la aceste alegeri europarlamentare va fi foarte dură, pentru că ne luptăm cu cel mai primitiv şi toxic socialism din UE”

Şi secretarul general al Partidului Naţional Liberal, Robert Sighiartău, a făcut referire la alegerile europarlamentare din luna mai, el arătând că lupta va fi foarte dură, deoarece se va da cu cel mai „primitiv şi toxic socialism” din Uniunea Europeană.

„România guvernată astăzi de Dragnea şi PSD arată ca Teleormanul, un judeţ din sudul României, sărăcit şi condamnat la subdezvoltare sub conducerea locală a aceluiaşi Dragnea. România guvernată de PNL va arăta ca la Oradea, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Blaj şi toate comunităţile conduse de liberali. Asta este marea diferenţă între PNL şi socialiştii din România. În România, bătălia la aceste alegeri europarlamentare va fi foarte dură, pentru că ne luptăm cu cel mai primitiv şi toxic socialism din UE. Pornim la o bătălie cu cei mai buni aleşi locali, cea mai bună echipă de eurocandidaţi, alături de cel mai puternic partener – PPE. E timpul marii schimbări în bine pentru România exasperată de guvernarea catastrofală a socialiştilor de la PSD”, a afirmat Sighiartău, la Summitul liderilor locali şi regionali ai PPE, care are loc la Bucureşti.


La Summit vor susţine discursuri preşedintele Klaus Iohannis, liderul PNL Ludovic Orban, dar şi invitatul special, Manfred Weber, candidatul PPE la președinția Comisiei Europene.

Au mai venit la Bucureşti, cu această ocazie, Michael Schneider, președintele grupului PPE în Comitetul Regiunilor, Antonio López-Istúriz White, secretarul general al PPE, Dara Murphy, directorul campaniei PPE pentru europarlamentare, prcum şi primari de mari municipii din România și din UE.

Manfred Weber, alături președintele PNL, Ludovic Orban, va vizita sâmbătă, 16 martie a.c., începând cu ora 15.00, Centrul de Cercetare ELI-NP (Laserul de la Măgurele), a anunţat PNL.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, vineri, că liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, candidat al popularilor europeni la şefia Comisiei Europene, îţi va prezenta sâmbătă priorităţile şi liniile principale de program, pentru prima oară în România, la Summitul liderilor locali şi regionali ai PPE.

„Este cel mai important eveniment al PPE în startul campaniei pentru Parlamentul European. Suntem onoraţi că lucrul acesta se întâmplă în România şi că, practic, Manfred Weber, care este actualmente preşedintele grupului PPE din Parlamentul European şi candidatul nostru la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, îşi prezintă priorităţile şi liniile principale de program pentru prima oară în România, la un eveniment organizat şi găzduit de Partidul Naţional Liberal”, a afirmat Orban, la RFI.

El a precizat că la eveniment vor fi prezenţi aproximativ 150 de primari, de preşedinţi de regiuni sau entităţi administrative asemănătoare cu judeţele din România.

„Vom avea prezenţa secretarului general al PPE, Antonio Lopez, cu care am avut o discuţie profundă în dimineaţa asta. E un eveniment care arată că PNL este un partener serios, partener respectat la nivelul UE, că partenerii noştri din PPE arată încrederea şi susţinerea, dându-ne şansa de a avea primul eveniment important în care candidatul şi viitorul preşedinte al Comisiei Europene, după cum arată sondajele de opinie, Manfred Weber îşi prezintă liniile programului”, a adăugat Orban

Secretarul general al PPE, Antonio Lopez, a declarat că lista de candidaţi ai PNL la europarlamentare reprezintă „un amestec bun de oameni profesionişti”, adăugând că este un lucru foarte bun că pe locul 1 pe listă este „un specialist în comunicare”.

„M-am bucurat când am văzut lista PNL – un amestec bun de oameni profesionişti, care au lucrat cu mine în Parlamentul European. Am văzut numele lui Siegfried Mureşan, al lui Daniel Buda, al lui Cristian Buşoi, sunt membri interesanţi ai Parlamentului European, sunt oameni care au lucrat foarte bine cu mine în Parlamentul European în aceşti cinci ani, împreună cu alţii care sunt foarte bine văzuţi aici în România. Găsesc ca un lucru foarte bun că locul 1 pe listă este un om specializat în comunicare. Candidatul numărul 1, Rareş Bogdan, care va fi prezent mâine (sâmbătă – n.r.) alături de noi, arată legătura pe care vrea să o facă PNL între Bruxelles şi România – comunicarea. Nu este important doar să o faci, este important şi să o spui. Este nevoie de oameni specializaţi în comunicare. (…) Cred că este o alegere foarte bună. Întreaga echipă a PPE va fi mâine la Bucureşti, împreună cu candidatul nostru pentru preşedinţia CE, Manfred Weber”, a precizat Antonio Lopez, vineri, într-o conferinţă de presă alături de preşedintele PNL, Ludovic Orban.


Citeşte şi:

Primele filmări de la Mărculești, lagărul care apare în documentele istorice găsite în dosarul ”Moscova 2”!

Hagi și Gică Popescu, umiliți pe Arena Națională! Scene incredibile, Gică a fost elegant: "N-am o problemă"
PARTENERI - GSP.RO
Hagi și Gică Popescu, umiliți pe Arena Națională! Scene incredibile, Gică a fost elegant: "N-am o problemă"
Ramona Olaru a divulgat SECRETUL Mykonosului. Ce fac româncele când vin miliardari cu iahtul acolo: ”Da, asta se întâmplă”
Playtech.ro
Ramona Olaru a divulgat SECRETUL Mykonosului. Ce fac româncele când vin miliardari cu iahtul acolo: ”Da, asta se întâmplă”
Moştenitorul fără chip. O avere de 200.000 de lei a fost găsită ascunsă în casa unui bărbat din Galaţi, care a murit singur. Prietenii spun că avea o fată dintr-o legătură extraconjugală
Observatornews.ro
Moştenitorul fără chip. O avere de 200.000 de lei a fost găsită ascunsă în casa unui bărbat din Galaţi, care a murit singur. Prietenii spun că avea o fată dintr-o legătură extraconjugală
Horoscop 14 iunie 2021. Leii trebuie să fie conștienți de efectele stării în care se află asupra celor din jurul lor
HOROSCOP
Horoscop 14 iunie 2021. Leii trebuie să fie conștienți de efectele stării în care se află asupra celor din jurul lor
Drama finalistului de la Roland Garros. Tragedia l-a lovit cu 5 minute înainte de a intra pe teren
Știrileprotv.ro
Drama finalistului de la Roland Garros. Tragedia l-a lovit cu 5 minute înainte de a intra pe teren
Scene interzise cardiacilor. Mai multe vedete, orgie greu de imaginat. Cum au fost surprinse
Telekomsport
Scene interzise cardiacilor. Mai multe vedete, orgie greu de imaginat. Cum au fost surprinse
Pregătește-te pentru vară cu Collagen Skin Booster (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Pregătește-te pentru vară cu Collagen Skin Booster (PUBLICITATE)