MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Klaus Iohannis, reacție la modificările aduse legilor justiției: ”Prea ample şi făcute la prea mare viteză, o să avem mai multe discuţii pe această temă”

Distribuie

Preşedintele Klaus Iohannis recomandă Parlamentului să abordeze cu maximă răspundere modificările legislative în domeniul Justiţiei, precizând că acestea vor avea efecte pe termen lung. ”Mi se par prea ample şi făcute la prea mare viteză”, a spus șeful statului, la Bruxelles, el menționând că vor exista ”mai multe discuții pe această temă” cu cei din Parlament.

Președintele a afirmat că din capul locului și-a exprimat scepticismul în privinţa acestor modificări făcute legilor din justiție.

”Mie mi se par prea ample şi făcute la prea mare viteză. Eu nu pot decât să recomand Parlamentului să abordeze cu maximă răspundere aceste modificări legislative, fiindcă ele vor avea efecte pe termen lung”, a spus Iohannis, înainte de participarea la summitul Consiliului European.

Întrebat dacă intenţionează să se adreseze Parlamentului, şeful statului a răspuns: „Chiar aici de la Bruxelles nu o să vă spun ce am de gând să fac, dar cu siguranţă o să avem mai multe discuţii pe această temă”.

Președintele s-a referit și la bugetul de stat pe 2018.

Întrebat dacă proiectul de buget trimis de Guvernul Tudose în Parlament corespunde așteptărilor sale, Klaus Iohannis a spus: ”Bugetul, în forma de proiect, că altceva nu avem, se află la noi în analiză și în acest moment nu m-aș exprima asupra acestei chestiuni, dar în momentul în care vom avea un buget aprobat în Parlament, mă voi referi la această chestiune”.

Citește și: EXCLUSIV/Uber oferă posibilitatea utilizatorilor din România să dea bacșiș șoferilor direct din aplicație

Citește mai multe despre legile justitiei, Parlament și Presedintele Romaniei pe Libertatea.

Comentarii