Mergi direct la conținut »
Imagini cu președintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, la Banchetul Imperial din Japonia Galerie foto
4imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Imagini cu președintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, la Banchetul Imperial din Japonia

Administraţia Prezidențială a făcut publice fotografii cu preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, care au participat, marți, la Banchetul Imperial organizat cu ocazia ceremoniei de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei.

De Andreea Radu,

Preşedintele României se află începând de luni în Japonia, unde a avut întrevederi cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, şi cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile cu premierul Shinzo Abe au vizat Parteneriatul strategic dintre România şi Japonia.

În 2018, prim-ministrul nipon Shinzo Abe a efectuat o vizită în România. Aceasta a fost prima vizită a unui premier japonez în ţara noastră. Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit atunci, la Palatul Cotroceni, pe premierul Shinzo Abe.

Împăratul Naruhito, al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă, şi-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, ulterior deciziei de a abdica asumate de către Akihito, împăratul emerit al Japoniei.

Ceremonia de întronare de marţi a reprezentat şi transferul oficial către perioada domniei împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa („de aleasă armonie”), care succede Erei Heisei (1989 – 2019), asociată perioadei de domnie a împăratului emerit Akihito.

Close
Închide
  Close