MENIU CAUTĂ
11 Iul. 2018 16:49

Kovesi rămâne în zona anticorupție. A fost delegată la Parchetul General pentru strategia națională anticorupție

Distribuie

Laura Codruța Kovesi rămâne în zona anticorupție, după ce a fost delegată la Parchetul General cu atribuții în combaterea acestui gen de infracțiuni, la scară largă. Kovesi va fi delegată timp de șase luni la Serviciul de îndrumare și control din Parchetul General, pentru îndeplinirea sarcinilor privind strategia națională anticorupție, potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

Delegarea se face prin ordin al procurorului general al României, Augustin Lazăr.

”Urmare a deciziei Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activității doamnei Laura Codruța Kovesi după revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcția procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018”, potrivit Ministerului Pubic.

În sarcina Laurei Codruța Kovesi, care a fost delegată în această funcție ”având în vedere experiența profesională dobândită până în prezent”, va intra implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, ”respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020”.

Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri, la Bruxelles, că a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi pentru că respectă Constituția, dar a subliniat faptul că va sprijini, „poate chiar mai mult, lupta anticorupție”. 

Tot miercuri, întrebat dacă o deleagă pe Kovesi pe altă funcție decât cea de la DIICOT Sibiu, procurorul general Augustin Lazăr declarase că ”este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună şi care să aducă un plus Ministerului Public”.

Kovesi nu va mai ajunge la DIICOT Sibiu, așa cum se anunțase inițial. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, că fosta șefa DNA se va întoarce la DIICOT Sibiu, instituția la care lucra atunci când a fost numită, în octombrie 2006, în funcția de procuror general al României. Laura Codruta Kovesi a declarat, după revocarea de la conducerea DNA, că va activa în continuare ca procuror.


Culmea hoţiei, să furi din puşcărie telefoane mobile care erau pentru angajații penitenciarelor. Cât costă un telefon mobil în spatele gratiilor 


Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește mai multe despre Laura Codruta Kovesi pe Libertatea.

Comentarii