MENIU CAUTĂ

Marine Le Pen a anunțat cine va fi premier dacă va câștiga alegerile

Distribuie

Marine Le Pen, candidata Frontului Național, a anunțat, sâmbătă, că îl va numi premier pe Nicolas Dupont-Aignan, dacă va câștiga turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, scrie Reuters.

Nicolas Dupont-Aignan, candidat la președinție în primul tur din partea partidului Debout La France, va fi desemnat premier al Franței în cazul în care Marine Le Pen va reuși să-l învingă pe Emmanuel Macron în turul doi al alegerilor.

Nicolas Dupont-Aignan a obținu 4,7% în primul tur și și-a anunțat susținerea politică pentru Le Pen în turul al doilea.

”Ca preşedintă îl voi numi drept prim-ministru pe Nicolas Dupont-Aignan, susţinuţi de o majoritate prezidenţială şi uniţi de interesul naţional”, a declarat Le Pen într-o conferință de presă.

Ultimele sondaje din Franța îl dau pe Macron câștigător în turul al doilea cu 59% dintre voturi.

Emmanuel Macron a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, fiind urmat de Marine Le Pen, cea care îi va fi adversară în turul secund de pe 7 mai.

Analiștii consideră votul francezilor de duminică drept o orientare clară spre Uniunea Europeană, mai ales că toate sondajele îl dau pe candidatul proeuropean câștigător în turul al doilea.

În urma votului a peste 77,77% dintre francezi, Emmanuel Macron a câștigat primul tur cu 24,01% din sufragiile exprimate, urmat de Marine Le Pen, cu 21,3%. Cei doi se vor confrunta în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, care vor avea loc pe 7 mai.

Citește mai multe despre Marine Le Pen și Alegeri pe Libertatea.

Comentarii