Mergi direct la conținut »
Dan Barna, președintele USR: ”Românii pot scăpa de orice coșmar dacă se mobilizează”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dan Barna, președintele USR: ”Românii pot scăpa de orice coșmar dacă se mobilizează”

Dan Barna, președintele USR: ”Românii pot scăpa de orice coșmar dacă se mobilizează”

Președintele USR, Dan Barna, a afirmat că modul în care a decurs votul din străinătate este încă un argument că se impune demisia Guvernului. Totodată, Barna a anunțat că parlamentarii USR vor începe demersurile pentru legiferarea votului electronic și a celui prin corespondență.

De Adrian Ilie,

Iată principalele declarații ale președintelui USR, Dan Barna:

  • Este rezultatul unei mobilizări istorice, românii au înțeles că mobilizându-se pot scăpa de orice coșmar.
  • Este un rezultat ușor peste așteptări, dar am câștigat în centrele urbane. În momentul de față, Europa înseamnă în România USR-PLUS
  • Vom putea duce la mesajul nostru la nivel european și vom avea forța necesară de negociere.
  • Guvernul trebuie să plece. De mâine, prioritatea va fi să promovăm votul prin corespondență și votul electronic. Nu mai putem să acceptăm ca țară ca românii să fie umiliți astfel că primarul Amsterdamului și-a cerut scuze pentru jena provocată că MAE nu a fost în stare să organizeze scrutinul. Este o prioritate pentru România să simplifice procedura de vot.
  • Felciit populația României pentru mobilizarea de ieri care a arătat că România este un stat european cu o populație care își dorește o justiție independentă. România se însănătoșește. USR-PLUS este alternativa de viitor.

Alianța USR-PLUS a obținut, potrivit rezultatelor parțiale ale Biroului Electoral Central date publicității luni, la ora 11, 20,51% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare.

Totodată, Alianța a câștigat voturile românilor din diaspora, vot care a fost marcat de cozi interminabile.

Imediat după închiderea urnelor, Dacian Cioloș a declarat că „votul arată că România renaște”, mulțumindu-le românilor care s-au mobilizat. În același timp, Dan Barna a cerut demisia Guverului Dăncilă pentru proasta organizare a votului din diaspora.

 

Close
Închide
  Close