De Răzvan Mihalașcu,

„Votul de astăzi arată că România renaște și că românii au redat sens democrației prin votul lor. România renaște prin exemplul ei și dă exemplu Europei despre ceea ce poate face o nație când se mobilizează privind ceea ce poate face țara. Vrem să mulțumim diasporei, românii au arătat că le pasă de ce se întâmplă în România”, a declarat Dacian Cioloș.

Dan Barna: „Cerem demisia Guvernului Viorica Dăncilă”

Liderul PLUS a făcut această declarație alături de Dan Barna, președintele USR.

„Astăzi România a răspuns, referendumul acela de care ne era teamă tuturor a trecut cu peste 40%. USR – PLUS vă promite că fără penali va ajunge în Constituție. USR – PLUS este elementul pe care putem construi mai departe viitorul. Vedem un referendum care a trecut și care confirmă că justiția trebuie să rămână independentă. Asta arată că România are resurse să rămână o țară europeană”, a spus Dan Barna.

„Ceea ce s-a întamplat astăzi în diaspora arată o dată în plus că acest guvern trebuie să plece. Cerem în mod oficial formal, si explicit demisia guvernului Viorica Dăncilă pentru mizeria pe care au făcut-o din nou cetățenilor din diaspora după ce averau experiența din 2014”, a precizat Barna, după inchiderea urnelor.

Prezența la vot, potrivit BEC, la nivel național se ridică la 48,9%. Este cu aproape 10 procente mai mare decât prezența la alegerile parlamentare din 2016, care a fost de 39.49%.


Citește și:

Forbes: Un român este cel mai tânăr milionar din Silicon Valley. Povestea lui Sebastian Dobrincu, tânărul care le calcă pe urme lui Zuckerberg și Elon Musk


 

Gigi Becali: "Doamna Tatoiu râde ca proasta în p...!" :O Milionarul șochează cu declarația pe care a făcut-o acum
GSP.RO

Gigi Becali: "Doamna Tatoiu râde ca proasta în p...!" :O Milionarul șochează cu declarația pe care a făcut-o acum

Horoscop 18 octombrie 2019. O zodie va avea parte de surprize
HOROSCOP

Horoscop 18 octombrie 2019. O zodie va avea parte de surprize