Mergi direct la conținut »
Link-ul unde verifici dacă datele tale au ajuns la Cambridge Analytica
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Link-ul unde verifici dacă datele tale au ajuns la Cambridge Analytica

Link-ul unde verifici dacă datele tale au ajuns la Cambridge Analytica

Link-ul unde verifici dacă datele tale au ajuns la Cambridge a fost făcut public și a fost luat cu asalt de către userii Facebook din țara noastră.

Și asta după ce s-a aflat că peste 112.000 de cetățeni români au fost victimele scurgerii de date de la Facebook către Cambridge Analytica, după ce 78 de prieteni comuni ai acestora au instalat o aplicație.

Conturile acestora se află printre cele 87 de milioane, ale căror informații au ajuns pe serverele Cambridge Analytica, potrivit Digi 24.

Comisarul.ro scrie că începând de luni, 9 aprilie, cei 2,2 miliarde de utilizatori Facebook au început să primeascăo notificare cu titlul „Protecting Your Information” (Vrem să-ți protejăm informațiile – n.r.). Include un link unde poți vedea ce aplicații folosești și ce informații le-ai oferit. Link-ul poate fi accesat AICI.

Un tool separat, care poate fi accesat AICI, îți permite să verifici manual dacă tu sau unul dintre prietenii tăi ați făcut testul „This Is Your Digital Life” (n.r. „Aceasta este viața ta digitală”).

Datele românilor au fost furate, după ce cei 78 și-au instalat aplicația ”This is your digital life”, cea care colecta datele despre utilizatori și le oferea ulterior companiei Cambrdige Analytica. Potrivit sursei citate, alți 112.343 de români de prieteni virtuali ai celor 78 ar fi afectaţi de această problemă.

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia
Recomandări

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia

 

Informații despre 87 de milioane de conturi din întreaga lume au ajuns pe serverele Cambridge Analytica, acestea fiind folosite în cadrul campaniei electorale prezidențiale americane din 2016, dar și în cazul altor alegeri din țări aflate în Europa și Africa.

Totodată, Autoritatea pentru Protecția Datelor de la noi se spală pe mâini în scandalul Facebook – Cambridge Analytica și spune că nu are competențe să verifice dacă utilizatorii din țara noastră au fost afectați de scurgerea de informații sau dacă astfel de practici încă mai există, iar datele oamenilor sunt sifonate ilegal.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, își va asuma marți, 10 aprilie, întreaga răspundere în scandalul Cambridge Analytica. Acesta are un mesaj clar pentru Congresul SUA în scandalul de scurgeri de date.VIDEO. Interviu cu primul asgardian din România. Asgardia este prima națiune din spațiul cosmicClose
Închide
  Close