Mergi direct la conținut »
PMP a depus lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare la BEC. Traian Băsescu: "Campania e o bătălie cu Dragnea"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > PMP a depus lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare la BEC. Traian Băsescu: "Campania e o bătălie cu Dragnea"

PMP a depus lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare la BEC. Traian Băsescu: „Campania e o bătălie cu Dragnea”

Partidul Mișcarea Populară (PMP) a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central (BEC), lista de semnături de susţinere şi cea de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

De Dragoș Tănase,

Preşedintele de onoare, Traian Băsescu, cel care deschide lista de candidaţi ai PMP, a declarat că au fost depuse 419.000 de semnături valide şi a adăugat că îşi propune să nu-şi „bată joc” de această campanie electorală, care este „o bătălie cu Dragnea”.

„În primul rând, îmi propun să nu-mi bat joc de campania asta. Dacă vă uitaţi, campania este o bătălie cu Dragnea. Or, campania asta trebuie să fie o bătălie pentru Europa, o Europă care are tot mai multe elemente centrifuge, ţări care îşi revendică suveranitatea. În momentul în care au ratificat tratatul, au pus parte din suveranitate pe masa Bruxelles-ului, iar românii sunt păcăliţi de demagogi. Unii care îşi latră patriotismul. Patriotismul e ca dragostea de mamă, se poartă în suflet, nu se latră. Iar alţii, care îşi latră suveranismul, uitând sau probabil nu au citit niciodată tratatele Uniunii şi tratatele de aderare la UE, „, a precizat fostul președinte al României, la ieșirea de la BEC.

El a adăugat că, dacă electoratul îi va da acest mandat, România va fi reprezentată profesionist în Parlamentul European.

„O să merg în Parlamentul European (PE), dacă electoratul îmi va da acest mandat, şi vă asigur că România va fi reprezentată profesionist în PE, dacă eu voi fi acolo. O să am capacitatea să discut de la egal la egal cu toţi politicienii de vârf ai Europei legat de întrebarea ‘Europa încotro?’. Şi am punctele mele de vedere despre asta, o să pot să vorbesc oricând şi cu o voce credibilă despre inechitatea în alocaţia de subvenţii pentru agricultură şi să cer o uniformizare a subvenţiei pentru agricultură”, a mai declarat Băsescu, citat de Agerpres.

În ceea ce privește referendumul pe Justiție, propus de președintele Klaus Iohannis, odată cu alegerile parlamentare, Traian Băsescu a declarat că acesta ar putea fi invalidat dacă întrebarea care va fi pusă nu satisface electoratul tuturor partidelor politice.

„O întrebare care nu satisface electoratul tuturor partidelor politice generează un risc de nevalidare a referendumului. Pentru că, spre exemplu, întrebarea ‘Sunteţi de acord cu penali în politică?’, nu discut partea de constituţionalitate, dar în mod cert un electorat extrem de mare, cum este electoratul PSD, va boicota referendumul. Nu se vor duce în sala în care este urna cu referendumul şi atunci riscul să se invalideze referendumul pe Justiţie este foarte mare şi riscul efectelor este şi mai mare. Ar fi un semnal groaznic pentru politicienii care susţin Justiţia, printre care mă număr şi eu. Justiţia corectă o susţin fără rezerve”, a afirmat Băsescu, la Biroul Electoral Central, după ce PMP a depus lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare.

El a adăugat că un eşec al acestui referendum, care ar urma să se desfăşoare simultan cu alegerile din 26 mai, ar fi şi o problemă pentru sistemul de justiţie în general.

„Gândiţi-vă cum ar reacţiona PSD-ul, ar mătura pur şi simplu legislaţia, care în momentul de faţă încă mai garantează independenţa Justiţiei”, a adăugat el.

Tot astăzi, PNL a depus la BEC 1,4 milioane de semnături, pentru europarlamentare. Ludovic Orban: „Am bătut PSD!”.

Ieri, PSD a depus peste un milion de semnături la BEC, în timp ce ALDE a depus la BEC 400.000 de semnături, pentru alegerile europarlamentare.

În aceeași zi, Alianţa USR-PLUS a depus la BEC 500.000 de semnături, pentru alegerile europarlamentare. Cioloş: „Propunem românilor o adevărată alternativă politică”!

FOTO – Facebook.com/PMP


Citește și… Victor Ponta, Corina Crețu și Mihai Tudose deschid lista candidaților Pro România la europarlamentare


 

Close
Închide
  Close