Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri > FOTO | Victor Ponta, Corina Crețu și Mihai Tudose deschid lista candidaților Pro România la europarlamentare

FOTO | Victor Ponta, Corina Crețu și Mihai Tudose deschid lista candidaților Pro România la europarlamentare

Fostul premier Mihai Tudose, care a suferit ieri un infarct,  ocupă locul al treilea în lista candidaților Pro România de la alegerile europarlamentare, anunțată oficial în această dimineață. Primele două poziții sunt deținute de președintele formațiunii, Victor Ponta, și actualul comisar european Corina Crețu. Un nume surpriză apărut pe listă este cel al fostului premier moldovean, Iurie Leancă.

De Mihai Niculescu,

Lista candidaților la europarlamentare, care se vor regăsi pe buletinele de vot la alegerile din 26 mai, continuă cu fostul premier moldovean Iurie Leancă, Geanina Puşcaşu, Gabriela Podaşcă, Cristian Cosmin, Ioana Petrescu, Mihai Sturzu şi Ionela Danciu.

Anunțul a fost făcut de Victor Ponta miercuri, într-o conferință de presă susținută la un hotel din Capitală. Imediat după prezentarea listei, fostul premier și o parte dintre candidați au mers la Biroul Electoral Central pentru a depune documentația.

Victor Ponta a declarat, la sediul BEC, că partidul său a strâns 500.000 de semnături de susţinere pentru aceste alegeri. „Partea de semnături a fost foarte importantă pentru că nu avem structuri administrative, nu avea cine să le strângă”, a explicat el, precizând că stindardul listei este Corina Creţu.

Liderul Pro România a mai spus că pe 26 mai partidul are două bătălii de dus: în primul rând să arate că este o alternativă la discursul xenofob, de ură şi de dezbinare şi a doua, dacă cineva să se schimbe situaţia politică acum, nu la parlamentarele din 2020, atunci schimbarea o poate aduce doar Pro România, care poate primi parlamentari de la PSD şi poate reuşi schimbarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

Victor Ponta a anunţat şi sloganul partidului: „Mândri că suntem români, mândri că suntem europeni”.

Corina Creţu, actual comisar european din partea României, a spus, la rândul ei, că o îngrijorează acest „discurs antieuropean, de izolare a României”.

„Doresc ca România să se integreze mai mult în Uniunea Europeană, pentru că pe mine mă îngrijorează această izolare şi discurs împotriva Uniunii Europene”, a spus aceasta, precizând că, prin această atitudine, ţara noastră pierde o şansă la dezvoltare.

Mihai Tudose a fost luat cu ambulanța, marți, chiar de la întâlnirea cu conducerea Pro România și dus de urgență la spital. Specialiștii de la Institutul CC Iliescu i-au montat două stenturi la inimă, iar în timpul procedurii, fostul premier a suferit trei infarcturi. Starea lui s-a stabilizat și este mai bună în prezent, a declarat managerul Institutului de Boli Cardiovasculare ”C.C. Iliescu” Bucureşti, Şerban Bubenek.

Foto: Vlad Chirea


Citește și:


 

Close
Închide
  Close