Mergi direct la conținut »
DOCUMENT/ Lista deputaților care au votat Codul penal. Minoritățile, sprijin pentru PSD-ALDE
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > DOCUMENT/ Lista deputaților care au votat Codul penal. Minoritățile, sprijin pentru PSD-ALDE

DOCUMENT/ Lista deputaților care au votat Codul penal. Minoritățile, sprijin pentru PSD-ALDE

Lista deputaților care au votat Codul penal. Minoritățile naționale, altele decât UDMR, au sprijinit, prin vot, coaliția de guvernare. Mai exact, 7 deputați din acest grup au votat pentru modificările controversate la Codul Penal. A fost nevoie de sprijinul lor după ce PSD a avut 8 absenți, iar ALDE - trei. Un alt deputat PMP, care și-a anunțat trecerea la ALDE, a votat și el pentru Codul penal modificat. La final, Codul penal a trecut la limită, cu doar trei voturi peste.

De Sorina Ionaşc,

În total, 142 de deputați PSD au fost prezenți și au votat pentru modificările controversate la Codul penal, în timp ce alți 8 social-democrați au absentat de la vot. Și de la ALDE au lipsit trei deputați, astfel că Puterea a rămas, teoretic, fără majoritate. Au venit în sprijin 9 deputați ai minorităților naționale, care au votat pentru Codul penal modificat.

VEZI AICI LISTA TUTUROR DEPUTAȚILOR CARE AU VOTAT

Vot Cod Penal by Razvan Mihalascu on Scribd

Minorități care au votat pentru Codul penal


Adnagi Slavoliub

Furic Iarco

Ibram Iusein

Vasile Daniel

Mariana Venera Popescu

Bogdan-ALin Stoica

Silviu Vexler

Petronela Mihaela Csokany

Ignat Miron

Absenți PSD


Cornel Itu

Tamara Ciofu

Elvira Șarapatin

Diana Tușa

Radu Adrian Pau

Florin Popa

Radu Costin Vasilică

Radu Nicolaie Sebastian Valentin

Absenți ALDE


Varujan Vosganian

Doru Oprișcan

Alexandru Băișanu


Codul penal, cu modificările controversate, a fost adoptat de Camera Deputaților, forul decizional în acest caz. Amendamentele se referă, printre altele, la redefinirea și dezincriminarea mai multor infracțiuni. Votul a fost dat cu o zi mai devreme decât ar fi trebuit.

Close
Închide
  Close