Mergi direct la conținut »
Liviu Pop, ironizat pe pagina sa de Facebook, după ce a semnat o petiție pentru Spitalul Metropolitan. Liviu Pop
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Liviu Pop: ”E dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular dorește. Nu didactic!”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Joi, 21 septembrie 2017, 23:38

Liviu Pop, despre manualele auxiliare curriculare. Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a afirmat joi, la Antena 3, că este dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular își dorește, dar a precizat că atunci când spune acest lucru nu se referă și la auxiliarele didactice. (Citeşte AICI toate informaţiile despre noul an şcolar)

Ad placeholder

„Astăzi am reușit în ședința de guvern, am aprobat acea hotărâre de guvern prin care reglementăm auxiliarele, adică tot ce intră, în afară de manualul școlar, se filtrează de către Ministerul Educației. Toți părinții și toți elevii pot fi siguri că de aici încolo pe băncile elevilor nu mai ajung manuale neautorizate și neavizate și nici auxiliare. (…) ‘Gazeta matematică’ a avut de suferit în ultimii zece ani, dacă vreți, sau în ultimii patru ani de maculatura care a ajuns în unitățile școlare fără niciun aviz din partea ministerului. Și eu am făcut școală alături de ‘Gazeta matematică’. Este dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular își dorește. Eu vorbesc despre auxiliarul didactic”, a precizat Pop.

El a afirmat că „toate auxiliarele au intrat pe ușa din dos în minister, pentru că nu a dorit nimeni să facă ordine în acest subiect”.

Pop a mai arătat că unele edituri au menționat pe coperta auxiliarelor că acestea ar fi fost avizate de MEN, deși nu s-a întâmplat așa.

„A creat (n.r. — ordinul său) un iureș total din partea editurilor, care — și sunt șase dintre ele pe care le-am notificat — și-au permis cu nonșalanță să pună pe copertă și prima pagină ‘avizat acest auxiliar de MEN’. Pentru cele șase edituri am făcut notificare. (…) Am notificat Ministerul de Finanțe, Protecția Consumatorului, pentru că mi se pare un lucru foarte grav și nu numai mie, tuturor copiilor și profesorilor. Eu nu vreau să aruncăm acum în coșul comun toate cele 100 de edituri care lucrează pe zona aceasta a auxiliarelor în România. Sunt edituri și avem nevoie de edituri și de auxiliare în procesul instructiv educativ”, a mai spus ministrul.

Universitatea București critică decizia de a se renunța la materialele auxiliare actuale. Liviu Pop spune că măsura este temporară.

Elevii nu mai pot folosi materialele auxiliare actuale. Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul Educației Naționale, Liviu Pop.

Acesta a justificat decizia prin faptul că materialele auxiliare existente acum pe piață nu sunt omologate și nu mai pot fi folosite în școli, până când nu vor fi avizate, dar editorii îl contrazic pe ministru și reclamă faptul că nu au fost consultați.

Mai mult, aceștia susțin că au depozitele pline cu materiale auxiliare și atenționează că lucrurile nu pot rămâne așa.

Ulterior, ministrul Pop a revenit și a precizat că anul trecut s-au vândut în școli auxiliare pentru clasa a IV-a care erau neautorizate; “Vom sesiza alte instituții, dacă este cazul”, a amenințat el.

Ad placeholder

Auxiliarele vor fi cumpărate de părinți, dacă un profesor face copii xerox, directorul pleacă!„, a mai spus ministrul.


CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/ Victor Rebengiuc: “Am 84 de ani și nu credeam niciodată că o să am așa o viață lungă! Și ploaie, și vânt și soare… de toate, am trăit”


 

„În ce hal a îmbătrânit!” » Dolph Lundgren, apariție bulversantă pe plajă cu iubita cu 38 de ani mai tânără
PARTENERI - GSP.RO
„În ce hal a îmbătrânit!” » Dolph Lundgren, apariție bulversantă pe plajă cu iubita cu 38 de ani mai tânără
Anghel Iordănescu, victima lui Emi Pian. Țeapa de sute de mii de euro a clanului Duduianu. Cum s-a încheiat totul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Anghel Iordănescu, victima lui Emi Pian. Țeapa de sute de mii de euro a clanului Duduianu. Cum s-a încheiat totul
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
HOROSCOP
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close