MENIU CAUTĂ
07 Sep. 2017 15:08 , de Valentina Postelnicu

Anchetă internă la Ministerul Educației, după ce s-a constatat că elevii claselor a IV-a au primit manuale neacreditate

Distribuie

Ministrul Educației, Liviu Pop a declarat joi, la debutul ședinței de Guvern, că anul trecut s-au vândut în școli auxiliare pentru clasa a IV-a care erau neautorizate. ”Vom sesiza alte instituții, dacă este cazul”, a mai spus ministrul. El a mai anunțat că săptămâna viitoare se va introduce în Guvern proiectul de lege prin care toate manualele vor fi editate de Editura Didactică și Pedagogică București și nu de către edituri private, cum se întâmplă în prezent. (Citeşte AICI toate informaţiile despre noul an şcolar)

Ministrul a spus că se pregătește la nivelul ministerului actul normativ prin care se dorește să pună capăt sarabandei manualelor pentru ciclul primar. 'Săptămâna viitoare începe retipărirea manualelor pentru clasa I și clasa a doua și încă avem contestații de acum câțiva ani de zile', a mai spus ministrul.

Liviu Pop a arătat că anul trecut s-au vândut în școli auxiliare neautorizate pentru clasa a patra. 'Unul singur a fost autorizat, la limba engleză, în rest, nici o autorizare legală de funcționare', a spus ministrul, precizând că s-a deschis o anchetă internă, care va fi finalizată săptămâna viitoare.

'Trebuie să vedem care au fost editurile care au vândut aceste manuale, care a fost circuitul, dacă s-au eliberat chitanțe și dacă totul a fost în regulă. Dacă este cazul, vom sesiza și alte instituții ale statului', a mai spus ministrul Educației.

Recent, ministrul Educației a anunțat că elevii nu mai pot folosi materialele auxiliare actuale.

El a justificat decizia prin faptul că materialele auxiliare existente acum pe piață nu sunt omologate, deci nu mai pot fi folosite în școală până când nu vor fi avizate. Editorii sunt şocaţi de decizie, îl contrazic pe ministru, reclamă că nu au fost consultați, spun că au depozitele pline cu materiale auxiliare și atenționează că lucrurile nu pot rămâne așa.

Ulterior, ministrul a menționat că toate auxiliarele vor fi cumpărate de părinți, iar dacă un profesor face copii xerox în școală, și directorul, și inspectorul pleacă.

Citește și: S-a reluat circulația tramvaielor pe șoseaua Olteniței. În probe, deocamdată

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Am testat o mașină electrică prin oraș. Cum treci peste „angoasa autonomiei”
Comentarii