Mergi direct la conținut »
Lovitură de moarte pentru Huawei: SUA au pus gigantul chinez sub sancțiuni dure
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Lovitură de moarte pentru Huawei: SUA au pus gigantul chinez sub sancțiuni dure

Lovitură de moarte pentru Huawei: SUA au pus gigantul chinez sub sancțiuni dure

SUA au pus sub sancțiuni economice gigantul chinez Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume și al treilea producător de smartphone-uri le nivel mondial. Nicio companie americană nu mai are voie să vândă tehnologie către Huawei, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Concomitent, un alt ordin interzice companiilor americane să cumpere produse de la companiile care sunt decretate drept amenințări la adresa securității naționale, ceea ce blochează practic operatorii telecom din SUA să mai cumpere echipamente Huawei.

Interdicția blochează producătorii de cipuri Qualcomm și Broadcom, ale căror produse se găsesc în smartphone-urile Huawei, să mai vândă ceva către grupul chinez.

De asemenea, nici Google nu va mai putea oferi Android.

Huawei respinge acuzațiile și susține că produsele sale nu prezintă riscuri de securitate.

Precedentul ZTE

Sancțiuni similare au fost aplicate anul trecut și către un alt grup chinez, ZTE, care produce tot echipamente telecom și smartphone-uri.

În acel moment, situația s-a rezolvat după ce ZTE a agreat să plătească o amendă de un miliard de dolari.

Tarife vs furt de tehnologie

Măsura luată de către președintele Donald Trump vine după ce negocierile SUA-China privind un nou acord de liber schimb au eșuat, după ce Beijingul a decis că nu mai dorește să pună în lege condițiile cerute de Washington.

Ulterior, Trump a majorat tarifele vamale pentru o serie de bunuri de la 10% la 25% în valoare de 200 de miliarde de dolari. Acesta a amenințat că va pune tarife și pe altele, în valoare de 300 de miliarde de dolari, aici fiind incluse și smartphone-urile și laptopurile, mai arată Reuters.

Între timp, China a pus la rândul său tarife vamale pe produse valorând 60 de miliarde de dolari, de la produse agricole și whiskey și la gaze naturale lichefiate și produse petrochimice.

SUA au ajuns la impunerea de tarife după acuzații de furt de tehnologie și blocarea pieței din partea Chinei la adresa companiilor americane.

Close
Închide
  Close