Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Luminița Dobrescu:
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

VIDEO/ Luminița Dobrescu: „Anda Călugăreanu și Mihaela Mihai n-au mai vorbit cu mine după ce am câștigat Cerbul de Aur”

De Andreea Archip, . Ultimul update Vineri, 31 august 2018, 12:04

Luminița Dobrescu face dezvăluiri de la Cerbul de Aur, pe scena căruia a revenit în calitate de jurat. Artista, care acum trăiește în Italia, povestește cum, după câștigarea trofelului, la Brașov, în urmă cu 49 de ani, două prietene și-au schimbat radical atitudinea față de ea: Anda Călugăreanu și Mihaela Mihai.

Ad placeholder

Luminița Dobrescu zâmbește cu eleganță și își etalează rafinata frumusețe într-o ținută albă. Se lasă fotografiată la panoul cu Cerbul de Aur cu oricine dorește și păstrează în permanență un zâmbet reținut. Luminița Dobrescu a fost prima româncă ce a câștigat trofeul Cerbul de Aur cu „Of, inimioară” și ăsta a fost momentul care i-a schimbat radical viața în bine. Dar a venit la pachet și cu animozități din partea unor prietene și partenere de scenă împotriva cărora a concurat.

„Îmi pare rău că trebuie să o spun, noi am fost trei, una dintre persoane nici nu mai este printre noi, dar după ce am câștigat concursul, nu au mai vorbit cu mine, nici până azi. Este vorba de Mihaela Mihai. care a refuzat să participe în acest an la Cerbul de Aur. Faptul că n-au mai vorbit cu mine a arătat cât de mult a contat premiul în viața lor. Și în viața mea, bineînțeles. Abia atunci i-am cunoscut cu adevărat pe cei pe care i-am considerat prieteni. Atunci i-am cunoscut cu adevărat. Cu atât mai mult cu cât avem o vârstă la care ar trebui să fim mai înțelepți”, a spus cântăreața într-o conferință de presă.

Cerbul de Aur i-a schimbat viața. Imediat după, a emigrat în Germania

Luminița Dobrescu a mai fost la ediția cu numărul 50 a Cerbului de Aur, în 2008, și s-a întâlnit atunci  cu alți colegi de generație. „Cu emoții foarte mari am revenit și cu sentimente de dragoste pentru Brașov, care a lăsat o amprentă serioasă în viața mea. A fost o emoție incredibilă, pentru că nu mă așteptam, concurența era foarte mare. Eu am știut că m-am prezentat bine pentru vremea respectivă, dar a fost o emoție și o surpriză foarte mare și cred că oricare altul ar fi avut surpriza asta. Și vă dați seama că nici nu se poate descrie în cuvinte atunci când te anunță cineva că ai câștigat acest premiu! Au avut loc două tururi de scrutin referitoare la acest premiu și la ambele eu am ieșit în unanimitate câștigătoare”, își amintește cântăreața de momentul decernării premiului. Au trecut 49 de ani de atunci, ani care se văd prea puțin pe chipul unei femei de 72 de ani.

S-a mutat imediat în Germania, atunci. „Ultimul festival la care am participat a fost cel de la Sopot, la care câștigasem premiul întâi, dar din păcate nu am mai avut timp, fiindcă am avut biletul de avion care expira și a doua zi a trebuit să plec. Am câștigat premiul întâi și atunci am venit la Berlin, unde am rămas. După șapte ani, am putut să mă întorc, în șapte ani mi-au dat cetățenia germană, nici părinții mei nu au putut să mă viziteze. Pentru că am învățat limba germană la Goethe Institut foarte repede, m-am adaptat foarte repede, am vrut să mă adaptez și chiar voiam să fac carieră. Am făcut filme de televiziune, am înregistrat multe discuri și am avut noroc să trec de o etapă din asta destul de complicată și uite-mă astăzi din nou în România, la Cerbul de Aur”, povestește artista.

Cântăreața știe exact ce vrea de la artistul care să țină în mână trofeul Cerbul de Aur. „Viitorul câștigător ar trebui să fie un interpret  complex. Nu trebuie să ai o voce foarte mare, trebuie să fii foarte musical, să transmiți foarte mult. Pentru mine asta este foarte important și va fi foarte important în juriu, dacă un interpret îmi transmite ceva. Deja am văzut câțiva concurenți foarte buni, o concurentă din Franța care îmi cântă cântecul și este foarte bună”, explică Luminița Dobrescu.

La festivalul din Brașov concurează 17 artiști. Vom afla care este câștigătorul sâmbătă, 1 septembrie.


SUPER EXCLUSIVITATE/ Primele imagini cu Elena Udrea gravidă în 7 luni. Avem fotografiile și dovezile pe care le vâna toată lumea!

Ad placeholder
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Mihai Gâdea a primit o lovitură de proporții. Ce a făcut soția prezentatorului de la Antena 3
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
HOROSCOP
Horoscop 12 iulie 2020. Balanțele marchează astăzi finalul unei perioade dificile din viața lor profesională
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close