MENIU CAUTĂ
06 Mai. 2017 10:56

Alegeri prezidențiale Franța| Macron, dat în judecată de două instituții de presă din Rusia

Distribuie

Insituțiile ruse de presă Russia Today și Sputnik au anunțat că intenționează să-l dea în judecată pe Emmanuel Macron, acuzându-l de informații mincinoase, scrie The Telegraph.

Redactorul șef edițiilor franceze al celor două publicații, Margarita Simonian, a anunțat pe Twitter că intenționează să-l dea în judecată pe Macron și echipa sa de campanie. ”Ne-am săturat de minciunile lor. Îi vom da în judecată”, a fost mesajul redactorului șef.

În timpul campaniei electorale, Emmanuel Macron a acuzat publicațiile RT și Sputnik de propagarea unor zvonuri sau „afirmații defăimătoare” la adresa anturajului său. Kremlinul a dezmințit categoric aceste acuzații, afirmând că nu a avut „niciodată intenția de a se amesteca în treburile interne ale vreunei țări”.

În plus, echipa lui Macron susține că cele două publicații au difuzat masiv informația lansată de Le Pen în timpul dezbaterii de miercuri, potrivit căreia el ar deține un cont offshore în Bahamas.

Sputnik News a dezmințit vineri seara aceste acuzații, subliniind într-un comunicat că nu a publicat nimic asupra acestui zvon în timpul dezbaterii de miercuri seara și doar a publicat a doua zi un articol cu privire la plângerea depusă de Macron. „Menționarea Sputnik și RT de cartierul general al lui Macron în contexul anchetei nu este deloc justificat. Este un exemplu notoriu de generare a unui fals care are drept obiectiv înșelarea încrederii cititorilor”, notează Sputnik într-un comunicat.

„Sputnik are intenția să-și consulte avocații referitor la acuzațiile mincinoase permanente venite din partea cartierului general al partidului (lui Macron) En Marche!”, se mai spune pe site.

Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron,  favorit la alegerile prezidenţiale din Franţa, a anunţat că a fost ţinta unui atac informatic de proporţii, în urma căruia au fost publicate online numeroase e-mailuri din campanie. Deocamdată nu este clar cine este responsabil pentru publicarea datelor şi nici dacă acestea sunt reale.

”Mişcarea En Marche! a fost victima unui atac informatic masiv, coordonat, în această seară (vineri – n.r.), care a permis difuzarea pe reţelele de socializare a mai multor informaţii interne”, se arată într-un comunicat.

Emmanuel Macron a câștigat și mai mult avans în sondaje, în fața rivalei Marine Le Pen. Astfel, candidatul independent ar urma să câștige scrutinul cu aproximativ 62%, arată consultarea realizată după dezbaterea dintre Macron și Le Pen

Citește mai multe despre Alegeri, macron, Russia Today și sputnik pe Libertatea.

Comentarii