MENIU CAUTĂ
05 Mai. 2017 09:58

Alegeri Franța | Emmanuel Macron a câștigat și mai mult avans în sondaje. Ultima zi de campanie, înaintea scrutinului de duminică

Distribuie

Emmanuel Macron a câștigat și mai mult avans în sondaje, în fața rivalei Marine Le Pen. Astfel, candidatul independent ar urma să câștige scrutinul cu aproximativ 62%, arată consultarea realizată după dezbaterea dintre Macron și Le Pen. În acest timp, cei doi candidați se pregătesc pentru ultima zi de campanie, care este astăzi.

Candidatul independent de centru la alegerile prezidențiale din Franța a reușit să convingă mai mulți alegători să-i acorde votul în cadrul dezbaterii. Astfel, potrivit unui sondaj realizat de Elabe pentru BFM TV și LExpress, Emmanuel Macron va fi votat de 62% dintre alegători, în timp ce 38% vor opta pentru Marine Le Pen. Astfel, candidatul independent a reușit să câștige trei puncte în aceste sondaje, în urma dezbaterii în care el și rivala sa au făcut declarații dure.Alegerile prezidențiale de duminică sunt considerate cele mai importante din Franța din ultimele decenii, având în vedere că cei doi candidați au reușit să învingă partide cu tradiție. Totodată, ei au păreri complet diferite despre viitorul Franței și Uniunea Europeană.

Astfel, la acest scrutin se joacă locul Franței în blocul comunitar. Candidata Frontului Național a anunțat că vrea organizarea unui referendum privind apartenența Franței la UE, închiderea granițelor, dar și renunțarea la moneda euro. De partea cealaltă, Macron vrea o cooperare mai strânsă cu UE.


 

Comentarii