Mergi direct la conținut »
Macron, la Catedrala Notre-Dame: "Emoții pentru toată națiunea"! Mesajele transmise de liderii de stat în urma incendiului devastator din Paris
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Macron, la Catedrala Notre-Dame: "Emoții pentru toată națiunea"! Mesajele transmise de liderii de stat în urma incendiului devastator din Paris

Macron, la Catedrala Notre-Dame: „Emoții pentru toată națiunea”! Mesajele transmise de liderii de stat în urma incendiului devastator din Paris

Emmanuel Macron și-a anulat toate activitățile pe care le avea în program și a plecat către locul dezastrului, în timp ce liderii de stat din întreaga lume transmiteau mesaje emoționante. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, într-un mesaj pe Twitter, solidaritatea cu Franţa.

„Notre-Dame în flăcări. Emoții pentru toată națiunea. Gândurile mele se îndreaptă spre toți catolicii și spre toți francezii. La fel ca toți compatrioții, sunt trist să văd arzând o parte din noi”, este mesajul lui Emmanuel Macron.

„Notre Dame este una dintre marile comori ale lumii și suntem cu gândul alături de francezi. Plângem când istoria este pierdută, dar e în natura noastră să reconstruim”, a spus Barrack Obama, fostul președinte din SUA.

La rândul său, președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a afirmat că „Notre-Dame aparține întregii umanități”.

„A inspirat atât de mulţi scriitori, pictori, filosofi şi vizitatori din toată lumea. Ce seară tristă! Ce regretabil! Împărtăşesc emoţiile cu naţiunea franceză, care sunt şi ale noastre”, este mesajul lui Juncker.

Vaticanul și-a exprimat ”șocul și tristețea” după incendiul de la Notre-Dame, într-un comunicat.

„Este un mare șoc și o tristețe pentru Sfântul Scaun știrile despre incendiul groaznic care a devastat catedrala Note-Dame din Paris, simbolul creștinătății, în Franța și în lume. Suntem alături de Biserica catolică franceză și de oamenii din Paris. Ne rugăm pentru pompierii și pentru toți cei care fac tot ce este posibil pentru a înfrunta această situație dramatică”, este mesajul transmis de Vatican.

Scrisoarea trimisă de Gheorghe Dincă părinţilor Alexandrei
Recomandări

Scrisoarea trimisă de Gheorghe Dincă părinţilor Alexandrei

Premierul Marii Britanii, Theresa May: „Gândurile mele sunt alături de oamenii din Franța și alături de serviciile de urgență care se luptă cu teribilul incendiu de la Catedrala Notre-Dame din Paris” a scris pe Twitter primul ministru englez.

„E atât de oribil să urmărești focul uriaș de la Notre-Dame. Trebuie să se acționeze rapid”, a scris pe Twitter și Donald Trump, președintele SUA.

„Imaginile sunt dureroase. Catedrala Notre-Dame este un simbol al Franței și al culturii europene. Gândurile noastre se îndreptă către prietenii noștri francezi”, a spus Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Lumea care este în preajma dezastrului plânge, au notat jurnaliștii prezenți acolo.

Klaus Iohannis, mesaj de solidaritate cu Franţa: „Veşti sfâşietoare din Paris…”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe Twitter, în limba engleză, în care transmite solidaritatea României cu Franţa, în aceste momente grele.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

„Veşti sfâşietoare din Paris. Notre-Dame, un simbol istoric al culturii europene, este în flăcări, în această seară. România este alături de Franţa”, a scris şeful statului, în mesajul postat pe Twitter.

Şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris un mesaj pe Twitter, impresionat de vestea tristă venită de la Paris. „Să vezi arzând unul dintre reperele Parisului, al Franţei, Notre-Dame, este şocant. Iubim Notre-Dame mai mult decât oricând. Pierderea pe care a suferit-o Parisul este şi a noastră”, a scris Tăriceanu, în limba franceză.


Ce nu s-a văzut în cele 4 ore și jumătate de la procesul lui Dragnea. Liderul PSD a mâncat eugenii, i-a certat pe jandami și s-a declarat nevinovat

Close
Închide
  Close