Mergi direct la conținut »
Franța, în alertă înaintea unor noi proteste! Atenționare de călătorie de la MAE
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Franța, în alertă înaintea unor noi proteste! Atenționare de călătorie de la MAE

Franța, în alertă înaintea unor noi proteste! Atenționare de călătorie de la MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franţa că, sâmbătă, sunt anunţate acţiuni de protest. 

Autorităţile din Paris au decis închiderea mai multor instituţii de cultură şi obiective turistice, inclusiv Turnul Eiffel, ca măsură preventivă.

MAE recomandă cetăţenilor români „evitarea pe cât posibil a zonelor centrale ale Parisului în intervalul pentru care s-au anunţat proteste de stradă, să manifeste atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu plată de pe autostrăzi, ale staţiilor de carburant, ale suprafeţelor comerciale, precum şi ale altor elemente de infrastructură”

Românilor li se mai recomandă să urmărească evoluţia mişcărilor de protest în mass-media franceză, chiar şi în social media.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, se arată în comunicatul MAE.

Aproximativ 135.000 de persoane au participat sâmbăta trecută la protestele organizate în Franţa de Mişcarea „Vestelor Galbene”, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi erodarea nivelului de trai.

Citeşte și:Peste 150 de copii, arestați de forțele de ordine în Franța. Imagini șocante cu elevi puși să stea în genunchi și cu mâinile la ceafă / VIDEO


VIDEO/ Duet senzațional tată-fiu: Marius Mihalache și Lorin Mihalache, țambal versus tobe!


 

Close
Închide
  Close