Mergi direct la conținut »
Mai mulţi jurnalişti au fost răniţi în timpul protestelor de la Paris. Cu ce au fost atacați
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Mai mulţi jurnalişti au fost răniţi în timpul protestelor de la Paris. Cu ce au fost atacați

Mai mulţi jurnalişti au fost răniţi în timpul protestelor de la Paris. Cu ce au fost atacați

Mai mulţi jurnalişti s-au plâns că au fost răniţi în timpul protestelor de la Paris, potrivit informaţiilor difuzate de publicațiile la care lucrează sau apărute pe reţelele sociale. Sunt informații conform cărora aceștia au fost maltrataţi și chiar răniţi, în timpul protestelor ''vestelor galbene'' de sâmbătă, 8 decembrie, mulţi dintre ei fiind ţinta unor dispozitive de tip ''flash-ball''.

Astfel, doi fotoreporteri de la cotidianul Le Parisien au fost atinşi de tiruri ale lansatoarelor ”flash-ball” pe Champs-Elysees, unul la gât, celălalt la genunchi, a relatat ziarul.

Un jurnalist al agenţiei de presă audio A2PRL a relatat, aducând drept dovadă o fotografie cu hematomul cu care s-a ales, că un poliţist a tras în direcţia lui cu acelaşi tip de lansator, în timp ce el avea la vedere legitimaţia sa de presă.

Alţi reporteri au afirmat că au fost atacaţi de persoane turbulente sau de manifestanţi, în cursul mobilizării ”vestelor galbene”, care s-a soldat cu confruntări violente în mai multe locuri ale capitalei franceze.

Mai mulţi jurnalişti s-au plâns, de asemenea, că echipamentele lor de protecţie au fost confiscate de către forţele de ordine, expunându-i astfel unor riscuri de ordin fizic, relatează Agerpres.

Află mișcarea pe care o va face Macron, după protestele violente soldate cu peste 1.700 de arestări și apoi vezi ce ar fi amplificat protestele violente din Franța. Sunt acuzații grave la adresa rușilor.

FOTO-EPA


Citește și… „Tatăl” adoptiv al Iuliei Dumanska acuză Federația Română de Handbal. Ioan Marta: ”Nu mă ajută deloc”


 

Close
Închide
  Close