Mergi direct la conținut »
CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA | Mai mulți români au așteptat la coadă pentru a vota în Castellon. O mamă de 29 de ani:
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA | Mai mulți români au așteptat la coadă pentru a vota în Castellon. O mamă de 29 de ani: "Vreau să mă întorc acasă pentru că e istoria mea!"

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA | Mai mulți români au așteptat la coadă pentru a vota în Castellon. O mamă de 29 de ani: „Vreau să mă întorc acasă pentru că e istoria mea!”

Mai mulți români au ajuns la secțiile de votare din diaspora înainte de începerea procesului de votare și au așteptat la coadă să intre să își exercite dreptul la vot.

De Alin Petrică,

În jur de 25 de români au așteptat să voteze la Consulatul Român din Castellon, secția la care în primul tur au votat cei mai mulți români în Spania – 2.381 de voturi.

Tineri veniți cu copii, familii sau vârstnici, românii de pe coasta estică a Spaniei au dorit să își exprime votul.

Prima femeie care a votat în turul 1, cu piciorul în gips, a revenit la vot în turul 2. De ce:

”Am votat pentru o Românie mai bună, pentru un viitor al copilului meu. Cu ajutorul lui Dumnezeu și a celor care votează, să putem face o Românie mai bună să pot să mă întorc acasă”, a declarat corespondentului Libertatea la Castellon, Grăjdean Elena, o tânără mamă de 29 de ani, care a venit la vot cu copilul ei de 3 ani.

Studenții români din Spania au votat și în turul 2. Ce își doresc de la viitorul președinte:

Ea spune că deși se află în Spania de 22 de ani, consideră că țara ei este România și își dorește să se întoarcă aici: ”Vreau să mă întorc acasă pentru că e țara mea, e limba mea, strămoșii mei, istoria mea. Eu sunt româncă, deși am venit de mică aici și copilul meu este român”, a mărturisit tânăra.

Până în acest moment, au votat un număr dublu de români faţă de primul tur.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, au votat în Spania 87.780 de români. La alegerile de acum cinci ani, în primul tur și-au exprimat votul 33.000 de români, în timp ce în turul doi s-au prezentat la urne 80.000.

Close
Închide
  Close