De Radu Nistor,

“Am discutat cu mai mulţi medici veterinari, care mi-au confirmat că peste 75% din maidanezi sunt bolnavi şi pot afecta sănătatea oamenilor care intră în contact cu ei. Aceste animale sunt foarte periculoase şi trebuie să fie eutanasiate. Din acest motiv, ar fi bine ca autorităţile locale să poată institui starea de urgenţă, acolo unde se impune, pentru a îndepărta pericolul îmbolnăvirii populaţiei”, a declarat Pirpiliu.
În acest sens, el va depune la legea privind gestionarea câinilor fără stăpân un amendament ce urmează să fie discutat în comisia pentru administrare publică a Camerei Deputaţilor. Parlamentarul propune ca toţi edilii să anunţe locuitorii oraşelor că primăriile vor începe o campanie de strângere a tuturor câinilor vagabonzi. Persoanele care doresc să înfieze un maidanez au la dispoziţie 30 de zile să facă acest lucru. După expirarea acestei perioade, toţi câinii găsiţi pe străzi fără stăpân sau cu stăpân, dar fără lesă, vor fi strânşi de autorităţi şi duşi la cabinete veterinare, unde se va constata dacă sunt sau nu bolnavi. Cei suferinzi vor fi eutanasiaţi pe loc, iar ceilalţi vor fi duşi în adăposturi.
«Îi vom acţiona în judecată»
Reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor sunt revoltaţi de ideea deputatului. “E de neconceput să ne întoarcem la eutanasierea câinilor comunitari. Îi vom acţiona în judecată pe cei care doresc moartea sălbatică a maidanezilor”, ne-a spus Carmen Arsene (foto), vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor.

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie