MENIU CAUTĂ

Manualele de Geografie pentru clasa a șasea vor fi retipărite. Decizia, luată după depistarea mai multor greșeli grave în conținut

Distribuie

Manualele de Geografie pentru clasa a șasea vor fi retipărite. Decizia a fost luată în contextul în care în peste o sută de mii de exemplare au fost descoperite greșeli.

Editura Didactică şi Pedagogică va suporta costurile pentru retipărirea manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a, relatează digi24.ro. Toate costurile vor fi suportate de editură care îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în instanţă pe cei vinovaţi pentru daunele aduse, se arată într-un comunicat trimis de Ministerul Educației.

Comunicatul integral al Ministerului Educației:

„Ministerul Educației Naționale a decis să solicite Editurii Didactice și Pedagogice (EDP) retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a. În acest caz, toate costurile vor fi suportate de EDP, care își rezervă dreptul de a îi acționa în instanță pe cei vinovați pentru daunele aduse.

Precizăm că decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a vine după o analiză amănunțită, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori nu pot fi corectate printr-o simplă erată. Noile manuale vor fi trimise în școli în cel mai scurt timp posibil. Varianta digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a va fi postată pe platforma manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni, astfel încât să poată fi folosită de elevi și profesori din prima zi de școală.

Ministerul Educației Naționale a întreprins până acum toate demersurile și a folosit toate pârghiile legale necesare pentru a asigura manuale noi pentru începutul anului școlar 2018-2019. În acest moment, procedura de tipărire a manualelor este în derulare și nu este blocată, așa cum s-a întâmplat în nenumărate rânduri în anii precedenții, atunci când achiziția de manuale școlare a fost mult întârziată din cauza contestațiilor”.

Manualul de Geografie pentru clasa a VI-a conține erori inacceptabile la nivel didactic. Manualul este unic și a fost editat la Editura Didactică și Pedagogică, după ce Ministerul Educației a hotărât sistarea unor manuale alternative publicate de edituri externe.

Inițial, Ministerul Educației a anunțat că manualul de geografie plin cu erori va fi corectat. Greșelile grave apărute în ediția online vor fi remediate, iar pentru ediția de print va fi adăugată o erată la manual astfel ca la începutul școlii elevii de clasa a VI-a să poată învăța informațiile corecte.


Citește și FOTO/ Invitații la nunta lui Dragnea Jr. și-au etalat mașinile de lux. Cine este deputatul care a ales să vină cu taxiul


 

Citește mai multe despre Anul școlar, geografie, manuale și Ministerul Educaţiei pe Libertatea.

Comentarii