Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Marius și Dorel au făcut 15 ore pe drum, din Padova, pentru mitingul din Piața Victoriei: „Am plecat să facem ceva pentru țara asta și tot noi ne-am întors să rezolvăm”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/ Marius și Dorel au făcut 15 ore pe drum, din Padova, pentru mitingul din Piața Victoriei: „Am plecat să facem ceva pentru țara asta și tot noi ne-am întors să rezolvăm”

VIDEO/ Marius și Dorel au făcut 15 ore pe drum, din Padova, pentru mitingul din Piața Victoriei: „Am plecat să facem ceva pentru țara asta și tot noi ne-am întors să rezolvăm”

Marius, din Roman, și Dorel, din Vaslui, au venit din Padova pentru mitingul diasporei din Piața Victoriei. Au condus 15 ore din Italia până în România și spun că vor să stea până vor da jos Guvernul.

Plecați de ani buni din România, pentru a-și găsi un trai mai bun, Marius și Dorel spun că se simt străini și în țara natală, dar și în Italia. Azi, ei au venit înapoi în țară pentru mitingul din Piața Victoriei, de unde spun că nu vor să plece, până nu dau jos Guvernul. Au făcut 15 ore pe drum și au cheltuit fiecare câte 500 de euro pentru a ajunge aici. Marius și Dorel au un mesaj pentru românii din țară.

Video: Maria Andrieș

„Să muncească un pic mai mult, să aibă curaj să facă ceva pentru țara asta. Noi am plecat să facem ceva pentru țara asta și tot noi ne-am întors să rezolvăm”
Marius, din Roman

„Noi, în Italia, suntem ca niște străini și acolo, și aici. Când muncești în altă țară, ești un sclav pentru ei. E viața grea și în Italia. Noi plătim la statul italian 65% din venit. Muncesc și 10-12 ore pe zi, și sâmbăta, și duminica, pentru un trai mai bun, nu pentru hoți. În Italia, eu n-am nici programe românești”, a declarat Marius, născut în Roman.

Prietenul său, Dorel, s-a născut în Vaslui și împreună sunt asociați la o firmă de construcții. N-a mai fost acasă din luna mai, iar ce a găsit atunci, l-a îngrozit. Diferența dintre România și Italia este foarte mare, spune Dorel.

„De trei ani nu mai fusesem acasă. Am fost la Spitalul Județean, am mers la Oncologie. Nu au un lift, pe mama au cărat-o cu pătura până la etajul 1. Venind de la spitalele din Italia, unde nici măcar nu te lasă să te ridici, vin și te ia cu targa, 5-6 infirmieri. Diferența e foarte mare”, ne-a spus Dorel.

Close
Închide
  Close