De Petre Dobrescu,

The Chan Zuckerberg Initiative, fundația fondatorului Facebook și a soției lui, Priscilla Chan, a înființat un “grup de luptă cu Covid-19”, care are ca misiune să crească de patru ori capacitatea de testare din San Fracisco.

Mark Zuckerberg și Priscilla Chan / Foto: Hepta

Aparatele ar trebui să fie funcționale începând de luni, 16 martie.

“Se înmulțesc cazurile de infectare și este esențial să ținem pasul cu răspândirea virusului, abilitatea noastră de testare și diagnosticare poate face diferența”, a declarat biochimistul Joe DeRisi, cercetător la Chan Zuckerberg Biohub.

Anunțul lui Zuckerberg vine în contextul în care Centrul de Control și Prevenție a Bolilor din SUA a dat publicității faptul că în America au fost testate pentru coronavirus doar 2.000 de persoane.

În prezent, în SUA sunt peste 1.000 de persoane infectate cu Covid-19. Au fost raportate 31 de decese.

A fost declarată stare de urgență în 13 state, iar experți din domeniul sănătății se așteaptă la un bilanț apocaliptic, de 96 de milioane de bolnavi și aproape jumătate de milion de decese.

Citeşte şi:

Evenimentele în spații închise cu peste 100 de oameni, interzise. Restricții mult mai dure impuse de autorități

Profesor de virusologie la Institutul Karolinska din Stockholm, care decernează Premiul Nobel: „Coronavirusul nu se va opri la a infecta 5% din populație”

România a achiziționat în regim de urgență 200 de ventilatoare și încearcă să-și crească numărul de paturi ATI, care pot face diferența între viață și moarte. Câte avem?

Probleme grave pentru românii din Italia: unii trebuie să părăsească locuințele și nu au unde merge

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate