Sigmar Gabriel, liderul social-democrațiilor, care a anunțat că el renunță să candideze pentru această funcție din cauza impopularității sale, a explicat că pe el alegătorii germani îl asociază cu „marea coaliţie” dintre SPD şi CDU şi nu ar avea, prin urmare, mari şanse în cursa împotriva cancelarului Angela Merkel.  Oficialul a precizat că Martin Schulz a fost ales „în mod unanim” de responsabilii partidului.

Martin Schulz a declarat  că „acceptă cu enormă onoare” și „mândrie” propunerea. „Este o zi specială pentru mine”, a adăugat Schulz, care urmează să-l înlocuiască în martie pe Sigmar Gabriel în postul de președinte al social-democraților.

Fostul preşedinte al Parlamentului European, a anunţat în noiembrie 2016 că se va retrage din politica europeană pentru a se concentra pe problemele interne din Germania, după ce a deţinut două mandate la conducerea Parlamentului European.

Președintele PE, Martin Schulz, avertizează: „Donald Trump este o problemă pentru întreaga lume”

Alegeri parlamentare în Germania, în septembrie

După o președinție remarcată a Parlamentului European, Martin Schulz se bucură în Germania, după ultimele sondaje, de o popularitate personală apropiată de cea a Angelei Merkel și în orice caz net superioară lui Sigmar Gabriel, care era până azi propunerea naturală a social-democraților pentru postul de cancelar. Candidatura lui Schulz trebuie să fie aprobată duminică de comitetul director al partidului, pentru a deveni oficială.

Germanii vor organiza în septembrie 2017 alegeri parlamentare.

Martin Schulz avertizează Marea Britanie că nu va avea parte de “un meniu a la carte” în negocierile privind Brexit

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci