Mergi direct la conținut »
Președintele PE, Martin Schulz, avertizează: "Donald Trump este o problemă pentru întreaga lume"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Președintele PE, Martin Schulz, avertizează: "Donald Trump este o problemă pentru întreaga lume"

Președintele PE, Martin Schulz, avertizează: „Donald Trump este o problemă pentru întreaga lume”

Martin Schulz, președintele Parlamentului European, a avertizat că o victorie a lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din Statele Unite ar fi o problematică pentru întreaga lume. Mai mult, liderul PE susține că acest lucru ar încuraja adoptarea unei retorici asemănătoare în statele europene, transmite Reuters.

„Trump nu este o problemă doar pentru UE, ci pentru întreaga lume. Dacă un om care se mândrește că nu știe nimic și sunt susţine că cunoştinţele specializate sunt o mizerie inventată de elite, ajunge în Casa Albă, atunci am ajunge într-un punct critic”, a declarat Schulz, într-un interviu acordat Der Spiegel.

De asemenea, în opinia președintelui PE, o eventuală victorie a candidatului republican ar însemna că un om complet iresponsabil ajunge într-o poziţie care cere cel mai înalt nivel de responsabilitate.

Martin Schulz a explicat că victoria prezidenţialului republican ar putea să încurajeze adoptarea unei retorici a urii şi în statele europene. „De aceea vreau ca Hillary Clinton să câștige”, a conchis liderul PE.

Close
Închide
  Close