Mergi direct la conținut »
Măsurile Jandarmeriei pentru protestul diasporei din 10 august. Marius Militaru, căpitan în Jandarmeria Română
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Măsurile Jandarmeriei pentru protestul diasporei din 10 august. „Nu vom accepta acțiuni care urmăresc destabilizarea socială”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Joi, 09 august 2018, 12:49

Măsurile Jandarmeriei pentru protestul diasporei din 10 august au fost transmise joi dimineață, pe 9 august, prin intermediul unei conferințe de presă.

Ad placeholder

Reprezentanții acestei instituții a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au avut și câteva recomandări pentru cei care vor participa la protestul diasporei de vineri, 10 august, din Piața Victoriei.

Iată câteva dintre precizările Jandarmeriei Române:

 • În aceste zile am văzut că au apărut o serie de mesaje și afirmații, îndemnuri la violență, la ură și la intoleranță. Am citit amenințări cu moartea, vărsarea de sânge la adresa jandarmilor care ar urma să asigure buna desfășurarea a protestului. Autoritățile nu vor tolera astfel de atitudini și nu vor sta impasibile
 • Am primit mesaje de amenințare care vizau familiile noastre, copiii. Sunt în lucru la instituțiile abilitate.
 • Nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau acțiuni care urmăresc destabilizarea socială.
 • Toți cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde și vor avea consecințele prevăute de lege.
 • E foarte important de spus că Jandarmeria nu se confruntă cu cetățenii, participanții la protest.
 • Recomandăm tuturor să se delimiteze de acest tip de atitudini, care nu sunt decât incitări la adresa Jandarmeriei, cu scopul de a obține o reacție.
 • Jandarmeria Română este o instituție echidistantă politic, suntem în sprijinul cetățeanului și furnizăm un serviciu public.
 • Protestatarii să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate de jandarmerie, un comportament civilizat, să respecte indicaţiile Jandarmerie şi să anunțe comportamentele antisociale.
 • Oamenii să se documenteze din surse credibile. Este fals că jandarmii sunt la Vama Borș.
 • În situaţia în care un jandarm identifică o persoană care încalcă legea, trebuie să fie sancţionată. Jandarmii sunt loviţi, muşcaţi, etc. nu ne facem singuri dreptate, jandarmii se află în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi trebuie să sancţioneze comportamentele antisocial.
 • Oamenii de bună credință își pot exercita drepturile, să se delimiteze de grupurile care provoacă intervenția jandarmilor.
 • Vom avea de la Craiova, Prahova, jandarmi din țară, patrule hipo și câini și dispozitiv de blocare a străzilor. Să nu sperie pe nimeni, dar sunt măsuri care se iau peste tot în Europa.
 • Nu vom tolera ca 300 de persoane să blocheze o arteră rutieră. Nu e normal, nu e legal.
 • Dacă o să fie foarte mulți oameni noi vom lărgi spațiul, în cazul în care va fi nevoie. Noi luăm aceste decizii.
 • Gradual, vom regândi zona în care vor protesta și străzile blocate. Circulația trebuie să se desfășoare normal. Eventuale rute ocolitoare vor fi anunțate din timp… a spus, printre altele, Marius Militaru, căpitan în Jandarmeria Română (FOTO).
Ad placeholder

Mâine, 10 august, mulți dintre românii plecați în străinătate vor reveni în țară pentru mitingul diasporei. Pe rețelele de socializare au apărut deja imagini cu românii, care și-au pus drapelul la mașină și au pornit către București.

 • FOTO – Captură video

Citește și: Gabriela Firea dă Libertatea în judecată pentru că a fost comparată cu personajele din serialul „House of Cards”


 

Ad placeholder
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
PARTENERI - GSP.RO
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close