Mergi direct la conținut »
Theresa May cheamă parlamentarii să voteze pentru a treia oară acordul pentru Brexit negociat cu UE
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Theresa May cheamă parlamentarii să voteze pentru a treia oară acordul pentru Brexit negociat cu UE

Theresa May cheamă parlamentarii să voteze pentru a treia oară acordul pentru Brexit negociat cu UE

Premierul Britanic, Theresa May, va încerca săptămâna viitoare să treacă, pentru a treia oară, acordul pentru Brexit negociat cu Uniunea Europeană.

După ce, joi, parlamentarii au fost de acord să solicite UE o prelungire a datei ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, Theresa May va chema Camera Comunelor să voteze pentru a treia oară acordul de retragere. Votul va avea loc până la data de 20 martie.

Ministru David Lidington a declarat că există „o adevărată nerăbdare” în Europa și dacă deputații britanici nu convin asupra unui acord, UE ar putea prelungii ieșirea cu peste un an, scrie BBC News.

Președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, a declarat că liderii UE sunt deschiși unei prelungiri mai lungi, „dacă Marea Britanie consideră că este necesar să-și regândească strategia privind Brexit”.

Cel de-al treilea vor pentru acord va avea loc în contextul în care săptămâna aceasta în Camera Comunelor au avut loc trei voturi legate de Brexit.

Marți, deputații au respins acordul de retragere al Theresei May pentru a doua oară cu 149 de voturi

Miercuri, au votat  împotriva părăsirii Uniunii Europene fără acord.

Apoi, joi, Parlamentul a votat pentru a solicita extinderea articolului 50 – mecanismul juridic prin care Regatul Unit urmează să părăsească UE.

Cele 27 de state membre UE urmează să își dea acordul pentru prelungirea termenului de ieșire în cadrul unei întâlniri care va avea loc la Bruxelles pe 20 martie.

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?
Recomandări

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?

Dacă parlamentarii britanici aprobă acordul propus de May înainte de summitul de la Bruxelles, ea ar putea cere UE ca amânarea Brexitului să se facă până pe 30 iunie. În caz contrar, întârzierea ar putea fi mult mai mare, și astfel, Regatul Unit va trebui să participe la alegerile europarlamentare din mai.


Citește și: Incredibil: Ilona Georgiana Ghioroaie ocupă locul 2 în clasamentul ITF. Schimbările controversate din tenisul mondial au propulsat o româncă necunoscută


 

Close
Închide
  Close