Această misiune face parte din programul derulat de Departamentul american al Apărării în parteneriat cu mai multe țări ale lumii și inițiat, în urmă cu 30 de ani, pentru a ajuta statele din fostul bloc comunist.

Acum, țările ajutate întorc favoarea. România se află printre ele și a trimis o echipă medicală militară să-și ajute omologii din Alabama în lupta cu COVID-19.

Armata română și Garda Națională din Alabama colaborează din 1993. Militarii români și cei ai statului american au făcut antrenamente împreună în SUA și Europa, în cei 23 de ani, și au luptat împreună în Irak.

Legătura dintre România și Alabama a devenit foarte strânsă. Este un parteneriat puternic, pregătit pentru orice provocare.

Colonelul Jan Florin Ganea:

În lupta cu noul inamic, altul decât cel cu care s-au obișnuit, medicii, asistentele și specialiștii în biologie și chimie nucleară detașați din România în Alabama merg prin spitalele și căminele din orașele afectate de COVID, pentru a le împărtăși doctorilor de acolo din experiența căpătată în țară și în statele europene în care au mai fost trimiși să ajute.

Misiunea lor în Alabama ar trebui să ia sfârșit la mijlocul acestei luni.

Generalul major Sheryl E. Gordon, comandantul Gărzii Naționale din statul american, a declarat pentru Washington Times că e fericită de fiecare dată când partenerii români vin în Alabama, însă vizita de acum e specială, pentru că pot da o mână de ajutor într-o situație extrem de dificilă.

De cele mai multe ori, ne concentrăm pe aspectul militar al colaborării noastre. Acum avem însă oportunitatea de a beneficia în alt mod de acest parteneriat vital cu România. Ne-am unit, practic, forțele împotriva unui inamic comun, noul coronavirus.

Generalul major Sheryl E. Gordon:

“România ne-a oferit ajutorul într-un moment critic. Suntem puternici împreună și împreună putem învinge COVID-19”, a declarat și generalul de brigadă din Forțele Aeriene americane Jessica Meyeraan.

În Alabama, raportul oficial a sărit, peste weekend, de 18.000 de cazuri COVID-19, iar numărul deceselor, de 600.

Ad placeholder

Foto: Sandra D. Lucas, U.S. Army National Guard

Citeşte şi:

Cadrele medicale și directoarea Centrului Caraiman din subordinea Primăriei Sector 1, “actori” în clipul lui “Axinte” de la Vacanța Mare: “Parlamentari, doctori, vedete/ Le este frică de izolete”

Centrul Vechi, din nou animat. Terasele au fost ocupate în prima zi de la redeschidere

VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis

După ce s-a spus că au divorțat, Reghe rupe tăcerea. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Anamaria Prodan și Alexa: "Nu mi-a plăcut..."
PARTENERI - GSP.RO
După ce s-a spus că au divorțat, Reghe rupe tăcerea. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Anamaria Prodan și Alexa: "Nu mi-a plăcut..."
Daciana Sârbu și-a pierdut toată averea. Ce a făcut soția lui Victor Ponta
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu și-a pierdut toată averea. Ce a făcut soția lui Victor Ponta
Horoscop 8 iulie 2020. Leii, cel mai probabil, vor ține în ei motivele de nemulțumire, dar nu e o alegere bună
HOROSCOP
Horoscop 8 iulie 2020. Leii, cel mai probabil, vor ține în ei motivele de nemulțumire, dar nu e o alegere bună
RECOMANDĂRI