Mergi direct la conținut »
Medicii de la Spitalul de Copii din Cluj, acuzați că au ignorat problemele unei fetițe bolnave. „Își tușea plămânii și stomacul afară”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Medicii de la Spitalul de Copii din Cluj, acuzați că au ignorat problemele unei fetițe bolnave. „Își tușea plămânii și stomacul afară”

Medicii de la Spitalul de Copii din Cluj, acuzați că au ignorat problemele unei fetițe bolnave. „Își tușea plămânii și stomacul afară”

O tânără mamă îl acuză pe medicii de la Spitalul de Copii din Cluj de nepăsare și lipsă de profesionalism pentru că nu i-ar fi tratat corespunzător fetița care tușea necontenit. Copila a ajuns la secția de boli infecțioase, după ce a fost consultată de șapte pediatri.

În noaptea de Crăciun, Simona Rus, o mamă din Cluj, a mers de urgență la secția Pediatrie 3 a Spitalului de Copii din Cluj pentru că fetița ei avea probleme de sănătate. După ce a așteptat mai multe ore, asistentele au considerat că micuța nu era bolnavă, notează Monitorul de Cluj.

„Am mers la camera de gardă de la Pedi 3, că deja era Crăciunul, nu aveam la cine apela. Acolo, după trei ore la rând, ne vede o doamnă doctor care inițial nu crede că fetița noastră are probleme. Mi-a spus că nu a tușit în cabinet. E drept, nu tușise. Am primit Eurespal sirop și aerosol cu Respisun. Venim acasă. După cinci zile de tratament, nicio îmbunătățire. Asta se întâmpla între Crăciun și Anul Nou. Tusea persista, nopți nedormite, epuizare. În 1 ianuarie cedăm și mergem înapoi la camera de gardă. Ne consultă un medic și nu se aude nimic la plămâni. Laringită o fi. Primim alte medicamente și mergem acasă, facem tratamentul conform indicațiilor”, a povestit Simona Rus, penru sursa citată.

Femeia spune că fetița ei tușea din ce ce mai mult, avea febră și vărsături. Părinții au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj, iar micuța a fost internată la Pediatrie 3.

„Ne-au consultat într-o săptămână, pe numărate, 7 pediatri (fără a număra rezidenții). Nu am dat nimic, nimănui. Poate aș fi dat, ca recunoștință. Acum voi da, cu siguranță, telefoane și scrisori, ca să îi fac cunoscuți pentru neprofesionalism, pentru nepăsare, pentru superioritate, pentru faptul că am primit tratament demn de un spital specializat pe boli ale căilor respiratorii (Tantum verde spray și Maxitrol) timp de patru zile, trântite în mâna mea de către o asistentă plictisită și superioară, ca să i le administrez eu copilului. A tușit în spital de am trezit jumătate din palierul de pacienți. Nu ni s-a făcut nici o analiză pentru că nu era necesar. Suntem la Infecțioase acum pentru cel puțin șapte zile, pe antibiotice, intravenos pentru ca în Pedi 3 nu au fost necesare investigații unui copil de patru ani care își tușea plămânii și stomacul afară zi și noapte, slăbise un kilogram într-o săptămână, făcuse febră și vomase”, a spus femeia.

Reprezentanții unității medicale spun că vor analiza plângerea după ce vor primi o sesizare scrisă din partea mamei.

„Haideți să vedem cazul, dar pentru asta trebuie să vedem biletul de ieșire și analiza mămicii. Nu trimite dânsa pe mail o sesizare? Și o trimit la consiliul etic. Asta este tangențială cu acuzare de malpraxis. Atunci noi trebuie să avem această sesizare către consiliul de etică. Dacă copilul nu e bine, dacă pentru copil a venit, putem discuta să o vadă din nou la clinică. Nu trebuie să facă drumuri, trebuie doar să depună sesizarea pe mail. Sau dacă dorește lămuriri suplimentare, pot vorbi cu domnul profesor Sorin Man, șeful secției, să îi explice ce și cum, după ce vede iar copilul și biletele medicale. Să trimită sesizarea, noi confirmăm de primire, dar să anexeze biletul de ieșire din Pediatrie și cel din Infecțioase, ca să putem analiza cazul. Nu pot să vă spun nimic concret. Ce vă pot spune este că poți să ai bronșită și peste șase ore poți să faci pneumonie. Asta vă pot spune. Dar nu știu dacă a fost cazul și aici”, a precizat, pentru sursa citată, Călin Lazăr, director medical în cadrul Spitalului de Copii Cluj.

Simona Rus a spus că va face o sesizare după ce fiica ei va fi externată din spital.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul clujean Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg, au declarat surse judiciare.


Citește și Reportaj BBC. Cum au câștigat cântăreții nigerieni inimile a milioane de români


 

Close
Închide
  Close