Mergi direct la conținut »
Medicul Mihai Lucan, urmărit penal pentru tentativă de omor. Acuzat că a tăiat intenționat artera renală a unui pacient
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Medicul Mihai Lucan, urmărit penal pentru tentativă de omor. Acuzat că a tăiat intenționat artera renală a unui pacient

Medicul Mihai Lucan, urmărit penal pentru tentativă de omor. Acuzat că a tăiat intenționat artera renală a unui pacient

Medicul Mihai Lucan, urmărit penal pentru tentativă de omor. Procurorii DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) au început sâmbătă, 30 decembrie, urmărirea penală în rem pentru tentativă la infracțiunea de omor asupra medicului Mihai Lucan.

Colegii săi l-au acuzat că a tăiat intenționat artera renală a unui pacient, în timpul unei operații.

Procurorii susțin că, în martie 2017, profesorul Mihai Lucan ar fi secționat artera renală a unui pacient în mod intenționat, astfel încât să îl compromită pe medicul care coordona întreaga operație, scrie monitorulcj.ro.

“Eu am sângerat în timpul operaţiei şi am vrut să ştiu mai multe. Că fusese neglijență, că fusese criminală, dar totuşi, cum se poate ajunge aici?”, a declarat pacientul-victimă.

Medicii şi asistentele care erau în sală în acel moment au declarat că incidentul nu avea cum să se producă altfel, din moment ce rinichiul fusese verificat şi testat înainte să ajungă în mâna lui Lucan.

De asemenea, în rechizitoriu este menționat: „Pentru a-l pune într-o situație dificilă pe medicul Suciu, cu care se afla într-o stare de vădită adversitate, pretextând că dorește să participe, în mod direct, la operațiunea ce presupunea pregătirea grefei renale, în pofida faptului că de o mare perioadă de timp nu mai făcuse acest lucru, Mihai Lucan a manipulat de o așa manieră instrumentarul chirurgical, practicând o incizie asupra sinusului arterei renale, într-o zonă care nu era vizibilă, după care l-a pus la dispoziția membrilor echipei de chirurgi condusă de către Suciu, părăsind la scurt timp sediul.”

De altfel, medicul Mihai Lucan era disperat să nu fie înregistrat pe ascuns. Își dezbrăca și colegii, de teamă.

Medicul Mihai Lucan se află sub control judiciar, după ce a fost reţinut, săptămâna trecută, împreună cu fiul său, de procurorii DIICOT, care au efectuat și numeroase percheziții la casa medicului, dar și la o clinică din Cluj-Napoca.

Judecătorii de la Tribunalul București au hotărât să respingă cererea de arestare preventivă a procurorilor DIICOT și au dispus ca medicul și a fiul său să fie cercetați sub control judiciar.

Medicul Mihai Lucan și fiul său sunt acuzați de delapidarea Institutului de Transplant Renal din Cluj-Napoca.


Tradiții de Revelion 2018. Ce să faci și ce să nu faci în noaptea dintre ani

Superstiții culinare de Revelion. Ce să mănânci ca să îți meargă bine

Mesaje de Revelion 2018 care pot fi trimise prin SMS sau pe Facebook


Close
Închide
  Close