MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Medicii și asistentele de la Spitalul din Sibiu au restricție la Facebook și Youtube! Cum s-a ajuns aici

Distribuie

Medicii și asistentele de la Spitalul din Sibiu au interdicție la rețelele sociale și alte site-uri care nu au profil medical, din interiorul spitalului. Măsura a fost luată pe calculatoarele instituției, pentru că accesul la internet devenise din ce în ce mai greoi, întrucât angajații navigau pe youtube. Conținutul video de pe această platformă a fost blocat, și urmează Facebook și alte site-uri de divertisment.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, Cornel Benchea, a explicat faptul că angajații unității medicale au îngreunat foarte mult traficul de internet și a fost nevoit să ia aceste măsuri. Medicii și asistentele nu mai au voie nici la mailurile personale, în acest moment IT-știi ocupându-se cu crearea unor adrese de serviciu.

Vom face adrese de mail cu terminaţia Spitalul Judeţean, să nu mai folosească Yahoo. (…) şi toată lumea nu o să mai aibă acces pe anumite site-uri”, a explicat Cornel Benchea.

În prezent s-a redat accesul la Facebook, după ce unii angajaţi au solicitat acest lucru, însă doar temporar, până se fac unele probe tehnice, arată romania24.ro.

Restricţionarea accesului pe anumite site-uri care nu au profil medical şi nu sunt folosite pentru a trimite documente medicale s-a făcut din motive de protecţie a datelor şi securitate.


Citește și: Pot sau nu medicii să fie voluntari în spitale? Pacienții vor resimți lipsa lor, pentru că aceștia acopereau o parte din servicii


 

Citește mai multe despre Sanatate pe Libertatea.

Comentarii