Mergi direct la conținut »
VIDEO | Imagini incredibile de la secția de votare din Goteborg, trimise de medicul Răzvan Nichițelea
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO | Imagini incredibile de la secția de votare din Goteborg, trimise de medicul Răzvan Nichițelea

VIDEO | Imagini incredibile de la secția de votare din Goteborg, trimise de medicul Răzvan Nichițelea

Medicul Răzvan Nichițelea a transmis pentru „Libertatea” imagini de la secția de votare din Goteborg. Ca în principalele orașe din diaspora, și acolo românii au format cozi interminabile.

De Octavian Cojocaru,

Medicul român Răzvan Nichițelea, care lucrează de peste 10 ani la o clinică de obstetrică ginecologie din orășelul suedez Varnamo, a mers 166 de kilometri până la Goteborg pentru a vota.

 

La respectiva secție de votare au dat năvală români din toată Suedia, oameni veniți de la sute de kilometri distanță. Și la Goteborg, ca în atâtea alte secții de votare din diaspora s-a format o coadă imensă.

„Pentru noi, cei cu dublă cetățenie, când ne ducem la secția de votare trebuie să facem o declarație că n-am votat și pentru țara de aici”, explică doctorul.

Inițial, el voia să meargă la Consulatul României de la Malmo, aflat la circa 500 de kilometri. Până la urmă, a ales secția de votare de la Goteborg.

”Mă duc pentru că românii în România nu votează, din păcate. Și țara a ajuns așa cum a ajuns. Noi în continuare suntem masochiști, avem două antene parabolice pe casă care îmi arată programe românești și sunt destul de conectat cu realitatea din România și nu e în regulă deloc”, spune medicul.

”Să te duci până la cea mai apropiată școală de unde stai tu și să pui o ștampilă… nu contează cu cine votezi, dar du-te și votează, pentru cei care sunt votanți disciplinați ai partidului de guvernământ ăia se duc oricum, pentru că îi încolonează primarul și îi duce la vot”, a fost mesajul medicului Nechițelea pentru românii de pretutindeni.


Citește și: 

Mesaj de la un medic român din Suedia, în ziua alegerilor europarlamentare: “Votez din respect pentru ăia care au murit în 1989 ca să-mi dea mie dreptul ăsta!”

Corespondențe pentru Libertatea din mai multe țări unde votează români: Spania, Franța, Estonia, Finlanda și Suedia! Cum explică românii de afară dorința lor de a vota

Close
Închide
  Close