Mergi direct la conținut »
Aproape 1.500 de școli din România au toaleta în curte! Ministrul Educației: "În buget există bani astfel încât în acest an să încercăm să lichidăm acest subiect"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Aproape 1.500 de școli din România au toaleta în curte! Ministrul Educației: "În buget există bani astfel încât în acest an să încercăm să lichidăm acest subiect"

Aproape 1.500 de școli din România au toaleta în curte! Ministrul Educației: „În buget există bani astfel încât în acest an să încercăm să lichidăm acest subiect”

Ministrul Educaţiei Naţionale (MEN), Ecaterina Andronescu, anunţă că 1.460 de şcoli din România au grupurile sanitare în curte, respectiv nu au autorizaţie sanitară, precizând că în 2019, această problemă va fi rezolvată cu fonduri din bugetul de stat.

„Avem 1.460 de şcoli care au grupurile sanitare în curte şi din această pricină nu au autorizaţie sanitară pentru că ea se dă în măsura în care există apă curentă în şcoală. În proiectul de buget sper ca această sumă să fi rămas, nu am văzut ultima variantă, dar aşa cum ştiu în buget există bani în aşa fel încât în acest an să încercăm să lichidăm acest subiect”, a declarat Ecaterina Andronescu, citată de Mediafax.

Ecaterina Andronescu a declarat, recent, că vrea profesori după modelul japonez. Află care este metoda dură de departajare!

Fostul ministru al Educației, Valentin Popa, promitea – anul trecut – că până în 2020 vor dispărea toaletele din curtea școlilor. Mai mult, până în septembrie 2018, urmau să fie renovate cu bani privați grupruile sanitare din incinta unităților de învățământ.

Acum, în 2019, copiii unei școli din Botoșani merg la WC-ul din curte, deși au o toaletă modernă care stă închisă. Care e explicația autorităților!


Citește și… Tânăra moartă în Germania după cinci ani de comă va fi înmormântată în satul natal. Familia a primit un ajutor de urgență de 1.000 de lei


 

Close
Închide
  Close