Mergi direct la conținut »
Ecaterina Andronescu vrea profesori după modelul japonez. Metoda dură de departajare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ecaterina Andronescu vrea profesori după modelul japonez. Metoda dură de departajare

Ecaterina Andronescu vrea profesori după modelul japonez. Metoda dură de departajare

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ar vrea ca profesorii să fie evaluați după modelul japonez, din zece în zece ani, atât la disciplina pe care o predau cât și la metodele noi de pedagogie. Este însă cale lungă până acolo, o recunoaște chiar demnitarul care ar mai vrea să împrumute ceva din învățământul japonez, care însă nu se potrivește la noi: profesorii foarte buni, transferați la școlile de prestigiu.

De Mihai Niculescu,

„În legea japoneză două lucruri mi s-au părut importante. Şi anume, din trei în trei ani profesorii sunt mutaţi între şcoli de către autorităţile locale. Profesorii cei mai buni sunt trimişi în şcolile unde copiii au nevoie. Dar n-avem cum să aplicăm acest lucru la mentalitatea noastră, la modul în care ne raportăm şi la profesori, şi la autorităţi”, a spus Ecaterina Andronescu, potrivit hotnews.ro.

„A doua chestiune care mi s-a părut interesantă a fost evaluarea profesorilor din 10 în 10 ani, atunci când toţi profesorii susţin un program de formare cu două examene, unul din disciplina pe care fiecare profesor o predă, şi celălalt din metodele noi de pedagogie. Poate ne gândim că o asemenea abordare ar trebui să avem şi noi. Nu inseamnă că de mâine, nu înseamnă că profesorii trebuie să se teamă de chestiunea asta. E o idee. Până când ajunge să fie în lege calea e foarte lungă. Ea poate fi în dezbatere publică, şi lăudată, şi criticată”, crede Ecaterina Andronescu.


Citește și: COPIII SISTEMULUI/ Confesiunea Sarei. Singurătatea adolescentei pe care statul o consideră destul de mare ca să-și poată purta singură de grijă


 

Close
Închide
  Close