Mergi direct la conținut »
Meniul de la prima cină de stat găzduită de Melania Trump. Soții Macron, vizită oficială în SUA
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Meniul de la prima cină de stat găzduită de Melania Trump. Soții Macron, vizită oficială în SUA

Meniul de la prima cină de stat găzduită de Melania Trump. Soții Macron, vizită oficială în SUA

Emmanuel și Brigitte Macron efectuează zilele acestea o vizită de stat în Statele Unite, iar soții Trump le sunt gazde pe parcursul celor trei zile. Melania Trump a organizat cu această ocazie prima sa cină de stat de când a preluat soțul ei mandatul de președinte.

În cursul zilei de marți, soții Macron și omologii lor au plantat împreună în grădina Casei Albe, puietul de gorun adus de președintele francez ca dar. Copacul are o seminificație istorică specială fiind transplantat din Pădurea Belleau, în Aisne, Franța, locul unei importante lupte din Primul Război Mondial, unde în iunie 1918 aproape 10.000 de soldați americani au fost uciși sau răniți.

Meniul de la prima cină de stat găzduită de Melania Trump

La schimb, Melania le va oferi soților Macron o secțiune încadrată de tapițerie de pe unul dintre scaunele din Camera Albastră din Casa Albă. Având imprimat pe el un vultur auriu înconjurată de lauri, scaunul face parte din suita de mobilier creată în secolul XIX, de Pierre-Antoine Bellangé, același care a mobilat și palatele regale franceze. El a creat cele 53 de piese sculptate și aurite pentru Camera Albastră, pe care a fost însărcinat să o creeze de către președinte James Monroe, cel care fusese anterior diplomat în Franța și se îndrăgostise de decorațiunile franceze.

Soții Marcron vor primi, de asemenea, de la Trump un album foto special la plecare, cu poze realizate în timpul vizitei lor și un bol de argint Tiffany & Co., gravat cu sigiliul prezidențial și semnăturile soților Trump.

Prima doamnă a căutat prin aceste cadouri să evidențieze istoria comună a celor două țări, spun cei familiarizați cu decizia ei de a alege aceste daruri.

În această seară, cele două cupluri prezidențiale alături de 130 de invitați, vor participa la cina de stat organizată de Melania Trump în State Dining Room.

Evenimentul orgainzat de Melania va fi ”mai mic și mai intim, permițându-i unui oaspete să aibă parte de o experiență mai personală și acest lucru este foarte important pentru ea”, a spus Stephanie Grisham, șefa de comunicare a primei doamne americane. Aceasta a confirmat și că cina va avea loc în State Dining Room, care poate găzdui maxim 150 de oaspeți.

Meniul de la prima cină de stat găzduită de Melania Trump

Melania Trump și-a făcut, de asemenea, temele, învățând despre protocolul și istoria acestor evenimente de la Casa Albă. A făcut acest lucru pentru a se asigura că alegerile ei pentru vizita soților Macron sunt încărcate de semnificație. În acest sens a ales cu atenție vesela, florile, culorile folosite în decorarea încăperii și meniul. La acest ultim capitol, prima doamnă vrea să evidențieze influența Franței asupra bucătăriei americane. “Doamna Trump a selectat fiecare articol și fiecare detaliu pentru cină, de la intrare până la pernele scaunelor”, a spus Rickie Niceta, secretarul Casei Albe.

În acest sens, prima domană a SUA a ales să se servească brânză de capră, gem de roșii, miel cu orezul Carolina Rice Jambalaya, cu o cremă de nectarine la desert.

Meniul de la prima cină de stat găzduită de Melania Trump

Oaspeții vor fi serviți cu două vinuri din Oregon și o șampanie demi-sec.

Mâncarea este pregătită de Chef-ul Casei Albe, Christeta Comerford, care a fost angajat în timpul administrației președintelui George W. Bush și a rămas în perioada anilor lui Obama, iar vesela este din cea achiziționată în timpul mandatelor lui George HW Bush și Bill Clinton.


Citește și: VIDEO / România, prin ecranul televiziunilor ruseşti controlate de Putin: 93% din informaţii sunt negative


 

 

Close
Închide
  Close