MENIU CAUTĂ

Mesajul primit de un român aflat într-un centru de detenţie în Marea Britanie: „Poți evita să devii un cerșetor dacă te întorci în România”

Distribuie

Ministerul de Interne britanic a avertizat cetățenii europeni aflați în centrele de detenție și care nu au resurse să se întrețină singuri că ar fi mai bine pentru ei să părăsească de bunăvoie Marea Britanie pentru a nu deveni cerșetori în această țară. Un astfel de mesaj i-a fost transmis şi unui român aflat în această situaţie.

Cetăţeanul român a fost informat printr-o scrisoare, datată din 18 octombrie, de către Ministerul de Interne britanic că i-a fost respinsă cererea de a primi o locuință în regim de urgență care i-ar fi permis să beneficieze de eliberarea condiționată.

”Poți evita să devii un cerșetor dacă te întorci în România sau într-un alt stat membru al UE unde poți beneficia deplin de Convenția Europeană a Drepturilor Omului”, i se precizează românului în scrisoarea la care a avut acces publicația The Observer, potrivit Agerpres.

Este posibil ca documente similare să fi fost trimise și altor cetățeni europeni aflați în aceeași situație.

Românului care a primit această scrisoare i se mai amintește că are ”dreptul să călătorească liber, să trăiască și să studieze în orice alt stat membru al UE”, o remarcă ce pare a fi o referire la Brexit.

Altfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, a lansat un clip informativ, referitor la implicațiile procesului Brexit asupra românilor din Marea Britanie, care a fost postat pe site-ul instituției, pe pagina oficială de Facebook, pe canalul de YouTube, precum și pe pagina oficială a Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.


Ce frumusețe se pregătește să apare țara cu arma în mână. Studenta sexy de la MApN | FOTO

Citește mai multe despre BREXIT și roman pe Libertatea.

Comentarii