MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Microsoft cumpără GitHub cu 7,5 miliarde de dolari

Distribuie

Microsoft cumpără GitHub cu 7,5 miliarde de dolari, gigantul din Redmond achiziționând platforma de codare pentru a-și dezvolta oferta pe partea de cloud computing, scrie Reuters.

GitHub este destinația favorită a programatorilor de pe tot mapamondul. Pe acest siste sunt stocate mici progrămele, coduri-sursă și unelte pentru programare.

Pariul pe cloud computing

Microsoft pariază astfel pe extinderea bazei de dezvoltatori și creșterea Azure, platforma sa de cloud computing, care crește cu 93%. Aceasta crește puternic în ultima vreme, dar este în urma Amazon Web Services. Directorul general Satya Nadella pariază în continuare puternic pe aceste servicii.

Microsoft afirmă că GitHub va funcționa în continuare independent, însă o parte dintre programatorii și dezvoltatorii care o folosesc suspectează că Microsoft va ajunge în final să favorizeze propriile platforme și programe de codare în fața altora.

Achiziția GitHub este cea mai mare a Microsoft după preluarea rețelei profesionale LinkedIn pentru 26 de miliarde de dolari în anul 2016.

Trecerea la software open source

Mișcarea subliniază o mutare a Microsoft către software open source. De altfel, aceasta vine după ce Microsoft a prezentat primul său sistem de operare bazat pe Linux, ceea ce subliniază aceeași schimbare de paradigmă.

Microsoft a scos un profit de 7,4 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului, după creșterea vânzărilor pe partea de servicii cloud și un reviriment pe partea de console Xbox și console Surface.

Citește mai multe despre Cloud computing, GitHub, Microsoft și programare pe Libertatea.

Comentarii