Mergi direct la conținut »
Microsoft a scos un profit de 7,4 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului. Vânzările de Windows, Surface și Xbox și-au revenit
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

Microsoft a scos un profit de 7,4 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului. Vânzările de Windows, Surface și Xbox și-au revenit

Microsoft a scos un profit de 7,4 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului, față de un nivel de 5,49 miliarde de dolari în același interval din 2017, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Compania a consemnat o creștere de 16% a veniturilor, până la 26,82 miliarde de dolari, peste estimările de 25,77 miliarde de dolari ale analiștilor.

Pariul pe cloud computing

Creșterea a venit ca urmare a succesului înregistrat de produsele Azure și Office 365. Azure reprezintă platforma de cloud-computing a Microsoft, care concurează direct cu Amazon Web Services. Acestea sunt folosite de alte companii pentru stocare sau alte operațiuni. Azure a înregistrat o creștere de 93% a veniturilor, potrivit Microsoft.

Divizia de cloud computing a Microsoft, care include atât Azure, cât și partea de servere, a consemnat o creștere a veniturilor de 17%, până la 7,9 miliarde de dolari.

Microsoft Office

Office 365 reprezintă suita de editare de texte, tabele și prezentări a Microsoft, dar gigantul a trecut de la un model de vânzări de software la unul de abonamente digitale. Office 365 are acum 30,6 milioane de abonați.

Veniturile diviziei pentru productivitate şi procese a Microsoft, care include Office 365, au avansat cu 17%, la 9 miliarde de dolari, depăşind estimările medii ale analiştilor, de 8,73 de miliarde de dolari.

Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
Recomandări
Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
 

Această divizie include și rețeaua profesională LinkedIn, care a avut o creștere de 37% a veniturilor.

Windows, Surface și Xbox

Pe de altă parte, divizia care include Windows a consemnat vânzări foarte bune, deși vânzările de calculatoare nu sunt așa de strălucite, cu toate ce gigantul a lansat cu ajutorul unor producători ca Lenovo, HP și Asus laptopuri pe arhitectura ARM, cu trăsături inspirate de la smartphone-uri.

Cu toate acestea, veniturile Windows au crescut cu 4% ca urmare a cererii din partea producătorilor de calculatoare, în vreme ce vânzările comerciale de Windows au crescut cu 21%.

De altfel, scăderea importanței pentru divizia Windows se observă din faptul că gigantul a lansat de curând primul său sistem de operare bazat pe Linux.

Per total, veniturile diviziei de calculatoare personale au crescut cu 13%, până la 9,9% miliarde de dolari, incluzând aici și o creștere de 32% înregistrată de gama de produse Surface. Microsoft vinde tablete, calculatoare desktop și laptopuri din gama Surface. Veniturile înregistrate de gama Surface au fost de 1,1 miliarde de dolari.

Partidul lui Ponta și-a triplat scorul electoral! Sondaj IMAS, ce se întâmplă cu PSD și PNL
Recomandări
Partidul lui Ponta și-a triplat scorul electoral! Sondaj IMAS, ce se întâmplă cu PSD și PNL
 

De asemenea, divizia în cauză include consolele de jocuri Xbox One, care sunt populare. Veniturile din gaming ale Microsoft au crescut cu 18%.

Concomitent, în zona de telefoane stă extrem de prost, Windows Phone terminându-și viața anul trecut, în timp ce Windows Mobile 10 având o cotă minusculă.

În fine, aceeași divizie include și motorul de căutare Bing și partea de publicitate online. Aceasta a consemnat o creștere a veniturilor de 16%, excluzând costurile de trafic.

A patra companie a lumii

Acțiunile Microsoft au crescut cu 40% anul trecut. Compania este a patra la nivel mondial după valoare, în urma Apple, Amazon și Alphabet – holdingul care deține Google.

Close
Închide
  Close