Mergi direct la conținut »
Mihai Șora, despre violențele din Piața Victoriei. "Sunt voci care încearcă să bagatelizeze acțiunea represivă din 10 august"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mihai Șora, despre violențele din Piața Victoriei. "Sunt voci care încearcă să bagatelizeze acțiunea represivă din 10 august"

Mihai Șora, despre violențele din Piața Victoriei. „Sunt voci care încearcă să bagatelizeze acțiunea represivă din 10 august”

Mesajului lui Mihai Șora, despre violențele din Piața Victoriei. Filosoful și scriitorul, în vârstă de 101 de ani, devenit simbol al mobilizării societății civile, susține că sunt voci care încearcă „să bagatelizeze acțiunea represivă din 10 august” și că după aproape 30 de ani de la mineriadele din iunie 1990, „încă nu vedem o condamnare a lui Ion Iliescu”.

Scriitorul Mihai Șora a publicat un mesaj pe pagina de Facebook în care critică reacția autorităților cu privire la intervenția în forță a jandarmilor la mitingul diasporei din 10 august.

„Sunt voci care încearcă să bagatelizeze acțiunea represivă din 10 august, s-o arunce în derizoriu sau, mai grav, s-o justifice. De obicei, sunt vocile celor cu agendă clară.

Ceilalți, victimele din 10 august, cei care așteptăm ca responsabilii – șefi ori executanți – să fie trași la răspundere, cu toții va trebui să avem multă răbdare. După aproape 30 de ani de la Mineriade, încă nu vedem o condamnare a lui Ion Iliescu și a altora, care au dat atunci ordine, – aceiași care, ulterior, și-au clădit falnice cariere (politice sau militare), aceiași care – deși urmăriți penal pentru crime împotriva umanității –, au conștiința împăcată, dorm liniștiți, rescriu istoria și ne explică doct că nici nu au existat Mineriade”, a precizat Mihai Șora, pe pagina sa de socializare.

La 101 ani, scriitorul și filosoful Mihai Șora a fost prezent la protestul din 10 august când jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea din Piața Victoriei. Șora a participat și la mitingul din 11 august din fața Guvernului, când a împărțit flori.


Citește și VIDEO / TAROM „zboară” de la Otopeni. Cine „aterizează”? Sediul companiei e scos la închiriat și ar putea deveni hotel de lux


 

Close
Închide
  Close