MENIU CAUTĂ
07 Sep. 2018 14:38 , de Valentina Postelnicu

Mihai Tudose, lovitură pentru Dragnea: Firea are dreptate, cred că spune adevărul!

Distribuie

Mihai Tudose, lovitură pentru Dragnea: Firea are dreptate, cred că spune adevărul!, a spus fostul premier, într-un interviu acordat ziarului “Obiectiv - Vocea Brăilei”, el poziționându-se, astfel, de partea primarului Capitalei, în conflictul cu președintele partidului, Liviu Dragnea. 

Mihai Tudose a criticat, în interviu, faptul că la ultimul Comitet Executiv Național al partidului, de la Neptun, nu s-au discutat nici scrisoarea Ecaterinei Andronescu și nici cea a fostului președinte executiv Niculae Bădălău, privind modul în care se ia decizia în PSD.

”Doamna Andronescu a dorit să pună în dezbatere internă un set de probleme şi soluţii în cadrul Congresului. Nu a avut ocazia, nereuşind să ia cuvântul… Aceste situaţii lasă urme… Şi, aşa cum am mai declarat, nu putem susţine că totul e perfect şi nu există nici o problemă…”, a spus Tudose.

El a explicat de ce nu și-a prezentat punctul de vedere în CExN.
”Răspunsul este foarte simplu din punct de vedere statutar: eu nu sunt mebru CEx. Din CEx fac parte preşedinţii de organizaţii şi membrii Biroului Permanent (vicepreşedinţii PSD). Astfel eu nu aveam cum să-mi exprim punctul de vedere în interiorul CEx. Am făcut acest lucru prin declaraţii publice, la presa prezentă la CEx-ul de la Neptun. Şi nu este vorba de poziţionarea de partea cuiva ci de poziţionarea în favoarea aflării adevărului. În acest caz, eu cred că dna Firea are dreptate, că spune adevărul”, a spus el.Fostul premier a vorbit și despre criza pestei porcine.

”În 2017, în toamnă, au fost două focare de pestă porcină africană în nordul ţării. Atunci s-a acţionat foarte rapid şi energic pe cele două componente (singurele valabile de altfel): Arderea imediată a animalelor infestate şi a celor din gospodăriile care erau suspicionate că au intrat în contact cu animalele bolnave şi în acelaşi timp carantină şi o strictă supraveghere a zonei unde a apărut virusul. A fost un demers încununat de succes. Nu au fost alte probleme în 2017. A venit din nou în 2018 … Ştiţi, şi la om  vine ”sezonul” de gripă acum, în toamnă… fără nici o legătură cu gripa de anul trecut …”, a spus el.

Scandalul dintre Gabriela Firea și Liviu Dragnea strânge rândurile în partid.

În timp ce parlamentarii apropiați președintelui PSD critică primarul Capitalei și propun sancțiuni pentru atacurile ei, alții îi cer lui Liviu Dragnea să se retragă. Ca un efect, un deputat PSD a demisionat din partid.

”Pe față, totul e bine. În spate, e șobolăneala”. Asta a spus Gabriela Firea, despre situația din PSD. E drept, la nivel oficial, mai toți liderii țin partea lui Liviu Dragnea sau încearcă să ascundă conflictul deschis dintre președintele partidului și primarul Capitalei. Doar câteva voci, mai mult sau mai puțin cunoscute, au tras un semnal de alarmă.

Scandalul de la vârful PSD a dus și la prima demisie. Deputata Mihaela Huncă a decis să plece tocmai din cauza problemelor interne.

Gabriela Firea este susţinută și de 24 de consilieri PSD din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. Aceştia au semnat o scrisoare deschisă de susţinere a Primarului Capitalei.

Citește mai multe despre conflict pe Libertatea.

Comentarii