Mergi direct la conținut »
VIDEO | Ministrul Daea: Vaca, ”un miracol extraordinar, care transformă furajul în lapte”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | Ministrul Daea: Vaca, ”un miracol extraordinar, care transformă furajul în lapte”

VIDEO | Ministrul Daea: Vaca, ”un miracol extraordinar, care transformă furajul în lapte”

Ministrul Agriculturii Petre Daea vine cu o nouă maximă. După ce, în primăvară, făcea laudă oii și o urca pe un piedestal, în postura de statuie vie, acum ridică vaca la rang de miracol. 

Aflat în Ialomița, unde a participat la sărbătorirea ”Zilei porumbului”, ministrul Daea a lăsat să se înțeleagă că vaca este ”un miracol extraordinar, care transformă furajul în lapte”.

„În câmp, vezi porumbul cum se recoltează, cu tehnică nouă, şi cum e adus în zootehnie şi transformat acel furaj în lapte, datorită acestui miracol extraordinar! Un miracol care transformă, acest animal care transformă furajul în lapte”, a spus Petre Daea, la Antena 3.

Întrebat ce preferă: oaia sau vaca, ministrul Agriculturii a spus: „Îmi plac tot atât de mult şi dau atenţie celor două specii în mod egal.”

”Mi-e drag de porumb”

Înainte de a face apologia vacii, ministrul agriculturii i-a făcut o declarație porumbului: ”Mi-e drag de porumb”, a spus acesta din mijlocul lanului.

După ce a luat pulsul culturii de porumb din combină, ministrul Daea a spus: ”Porumbul…îmi place să-l cultiv, îmi place să îl mănânc, și fiert, și copt, să-l dau și la animale… Mi-e drag de porumb”, a spus Petre Daea care, la final a recunoscut: ”Eu cu spusu` nu sunt, eu sunt cu făcutu’!”

Gorjeanul infectat de coronavirus contrazice autoritățile: „Toată lumea spune numai prostii„
Recomandări

Gorjeanul infectat de coronavirus contrazice autoritățile: „Toată lumea spune numai prostii„

 

Cum a ajuns oaia statuie…vie

Ministrul Daea este o sursă de vorbe de duh. Prima dintre ele a fost atunci când a susținut că oaia poate fi, fără rezerve, imaginea brandului de țară. Șeful de la Agricultură a avut și un argument în acest sens: ”oaia este o statuie vie”.

„Aceasta este doar o definiție. Argumentele se găsesc în străfundul analizei pentru fiecare și pentru orice loc”, a continuat el, înainte de a adăuga: „Uitați-vă dumneavoastră în orice parte a țării cât de frumos este acest animal pe pășunile verzi ale țării românești”.

Însă oda oii nu s-a oprit aici. Ulterior, Petre Daea a revenit, într-o emisiune TV: ”Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, și are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, a spus Petre Daea, într-o emisiune la Antena 3.

Citește și:

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei

EXCLUSIV/ Cadoul pe care Nicolae Ceaușescu n-a mai apucat să-l primească. Meșterii au muncit la el săptămâni în șir

Close
Închide
  Close