Mergi direct la conținut »
BIOGRAFIE / Cine este Petre Daea, ministrul propus al Agriculturii, în Cabinetul Viorica Dăncilă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > BIOGRAFIE / Cine este Petre Daea, ministrul propus al Agriculturii, în Cabinetul Viorica Dăncilă

BIOGRAFIE / Cine este Petre Daea, ministrul propus al Agriculturii, în Cabinetul Viorica Dăncilă

Cine este Petre Daea, ministrul propus al Agriculturii, în Cabinetul Dăncilă. Acesta își continuă mandatul început în Cabinetul Grindeanu și apoi în Cabinetul Tudose. A început ca inginer stagiar, șef fermă. Este doctor în agronomie și a fost ministru al Agriculturii, câteva luni, în anul 2014. Este unul dintre cei mai populari miniștri din guvernarea PSD. Și-a lansat ca proiect personal „Alege oaia”, prin care încearcă să îi convingă pe români să mănânce mai multă carne de oaie.

De Valentina Postelnicu,

Petre Daea s-a născut la 2 noiembrie 1949, la Șișești, județul Mehedinți. A absolvit Facultatea de Agronomie Timișoara (1973), specializarea inginer agronom și Institutul de Pregătire a Cadrelor de Conducere din Economie și Administrație (1982-1983). Este doctor în agronomie.

Daea a început ca inginer stagiar, șef fermă, inginer șef la CAP Sisesti, jud. Mehedinți. A fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, și pentru scurt timp, ministru al Agriculturii, în perioada iulie decembrie 2004.

În 1973 a terminat Facultatea de Agronomie Timișoara, ca inginer agronom. Este membru PSD din 2001.

Petre Daea este parlamentar din anul 2004 și membru PSD din 2001. A fost ales senator în legislatura 2004-2008, în circumscripția electorală nr. 27 Mehedinți, pe listele Uniunii Naționale PSD+PUR. A făcut parte din Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat. Membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală, membru în Comisia Interparlamentară București — Chișinău (partea română). A făcut parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovenia, Grupul parlamentar de prietenie cu Australia, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Coreea (din apr. 2007), Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Spaniei, Grupul parlamentar de prietenie cu Ungaria.

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”
Recomandări

Medicul militar Mihai Mărginean: „Pacienții sunt niște eroi. Hai să ne imaginăm cum se vede terapia intensivă prin ochii lor”

 

În legislatura 2008-2012, a fost reales senator, iar în legislatura 2012-2016, s-a mutat la Camera Deputaților, fiind ales în circumscripția electorală nr. 27 Mehedinți, colegiul uninominal nr. 2, pe listele USL. În ultima legislatură a foast membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice. Membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Africa de Sud.

”Am pornit un program, ‘Alege oaia, pentru a stimula consumul de carne de oaie. El are două axe: vrem să popularizăm în toată țara pe tiparul pe care l-ați văzut în capitalele de județe și să începem să realizăm și infrastructura necesară, adică să deschidem magazine care să vândă aceste produse, în așa fel încât consumatorul să le găsească, și să stimulăm astfel introducerea cărnii de oaie în restaurante. Vă vom invita, în baza acestui program pe care îl avem, la trei evenimente, iar unul va fi la o școală de bucătari, unde facem niște meniuri din carne de oaie. Va fi o lecție deschisă la care vă invităm. O a doua lecție: un procesator o să pregătească o shaorma din carne de oaie și să sperăm că vom găsi și ingredientele necesare pentru a vedea că acest produs se poate valorifica, fiind extrem de valoros”, a spus Daea, potrivit Agerpres.

Sursă foto: Inquam Photos

Citește și: VIDEO EXCLUSIV/Spărgătorul Whisky Man, replici de top: ”Eu nu număr banii, îi cântăresc!”|”Cât a durat filmarea, spărgeam cinci bănci!”

Close
Închide
  Close