MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Lupășteanu

UPDATE. VIDEO: Ministrul Internelor, Carmen Dan, la Parchetul General, în dosarul „Microfonul”

Distribuie

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a prezentat, joi, la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru a fi audiată în dosarul "Microfonul". Carmen Dan anunța, la sfârșitul lunii noiembrie, că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi că a făcut plângere pentru violare de domiciliu.

UPDATE. Ministrul Carmen Dan a anunțat, de pe scările Parchetului Instanței Supreme, că va răspunde curând declarațiilor lui Mihai Tudose. În altă ordine de idei, ea spune că a răspuns întrebărilor procurorului și că va lămuri situația.


Carmen Dan a ajuns la PICCJ cu 40 de minute întârziere și nu a dorit să facă declarații. Ea nu a spus dacă l-a mințit sau nu pe premierul Mihai Tudose și a refuzat să spună dacă își dă sau nu demisia din funcția de ministru de Interne.

„Aș prefera să nu dau foarte multe amănunte, pentru că sunt informații care fac parte din ancheta penală. Am avut surpriza să constat că într-o priză de telefon, e oarecum suspect până și locul unde era amplasat dispozitivul, am găsit acest dispozitiv. Era mascat în interiorul acelei prize, nu era un dispozitiv la vedere. (…) Era un dispozitiv care era conectat la o sursă de alimentare și înțeleg că avea și o baterie care probabil alimenta dispozitivul când s-ar fi întrerupt sursa de energie”, spunea atunci ministrul Internelor.

Tot atunci, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, declara, pentru Libertatea, că în urma unor discuții avute cu specialiștii Ministerului de Interne, cei care fac expertiza tehnică, se poate spune, la o primă analiză, că este vorba despre un dispozitiv din zona privată. Asemenea obiecte de ascultare nu au fost și nu sunt folosite de către niciun serviciu intern sau extern, mai preciza Ovidiu Marincea.

Potrivit unor surse, microfonul care a fost „plantat” în locuința ministrului Carmen Dan ar fi mai scump decât s-a spus inițiat, Dispozitivul ar fi unul chinezesc și ar valora 300 de euro.

Premierul Mihai Tudose, întrebat atunci dacă a avut vreo discuţie cu Carmen Dan după declarațiile acesteia referitoare la dispozitivul găsit în locuinţă, a spus: „Recunosc că nu”. Tudose preciza că este o anchetă în curs, a Parchetului și nu dorește să facă alte declarații.

„Dacă domnia sa simţea nevoia, mă suna. Aşa, să o întreb eu ce mai găseşte domnia sa prin casă, iertaţi-mă”, a mai spus premierul.


Tudose, atac pe față la Liviu Dragnea, în contextul relației cu serviciile: „Eu nu am tăiat porci cu nimeni pe acolo, nu am cărat sticle de vin pe acolo”


 

Citește mai multe despre carmen dan pe Libertatea.

Comentarii