Mergi direct la conținut »
Ministrul Muncii, despre sindicalistul Bogdan Hossu: Are interese într-o firmă de tichete de masă, a cerut modificarea unei Ordonanțe
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ministrul Muncii, despre sindicalistul Bogdan Hossu: Are interese într-o firmă de tichete de masă, a cerut modificarea unei Ordonanțe

Ministrul Muncii, despre sindicalistul Bogdan Hossu: Are interese într-o firmă de tichete de masă, a cerut modificarea unei Ordonanțe

După ce a fost atacat de premierul Mihai Tudose, care spunea că s-a transformat în liderul de sindicat al băncilor și al oamenilor de afaceri care vor să scoată profitul din țară, Bogdan Hossu primește o lovitură și din partea ministrului Muncii. Lia Olguța Vasilescu a declarat, la Antena 3, că preşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa are interese într-o firmă de tichete de masă, și chiar a solicitat, printr-un email, ministrului Mircea Dobre, să modifice o Ordonanță, ceea ce ar fi, potrivit acesteia, ”trafic de influență”.

De Valentina Postelnicu,

”E vorba de interese ale unor lideri de sindicat. Domnul Hosu, cu care am avut mai multe discuţii pe legea salarizării, nu avea o problemă pe legea salarizării, decât cu tichetele de masă care nu ar fi trebuit să dispară din această lege. A fost prima discuţie, <

Potrivit ministrului Muncii, în mesajul respectiv, liderul Cartel Alfa ar fi solicitat ca operatorii de tichete să câştige 3%, nu 1%.

„Nu am vrut să facem aceste lucruri şi de aici a început nebunia. De aici nebunia la legea salarizarii, cu funcţionarii publici scoşi în stradă, că le vor scădea salariile”, a mai arătat Vasilescu.

Întrebat dacă o astfel de solicitare este una legală, ministrul a spus: „E trafic de influenţă, cred”.

Ministrul Muncii a adăugat că acum se încearcă să se spună o să scadă salariile după 1 ianuarie prin acest transfer de contribuţii.

”Sunt interese directe pe care le au aceşti lideri de sindicat, unii dintre ei. Lideri de sindicat pe care nu i-am văzut ieşind în stradă nici când 200.000 de bugetari au fost daţi afară , nici când s-au tăiat 25% din salarii, nici când au încercat să taie pensiile. Probabil au avut o colaborare foarte bună cu guvernul, la nivel personal”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu. 

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

Liderul Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, declara, recent, că peste 200.000 de angajaţi din domeniul IT vor avea salarii nete mai mici, după transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

„Ceea ce se întâmplă acum este doar vârful aisbergului la o măsură care are implicaţii multiple şi care nu a fost pregătită temeinic. Sunt mai mute aspecte de care decidenţii politici nu au ţinut cont şi vor exploda în următoarea perioadă, când se vor aplica. Este clar că din cauza noilor măsuri pe care Guvernul le-a luat, peste 200.000 de angajaţi vor avea de suferit. Este vorba de angajaţii din domeniul IT, care în prezent beneficiază de o facilitate fiscală şi care va dispărea potrivit noilor reguli ale guvernanţilor. De asemenea, şi angajaţii din companiile care se află în insolvenţă vor avea salarii nete mai mici”a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Hossu.

Citește și: Cer noros și ploi la sfârșit de săptămână. Cum va fi vremea în weekend

Close
Închide
  Close