Mergi direct la conținut »
Ministrul Muncii promite ajutoare pentru cei afectați de tornada din Călărași
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministrul Muncii promite ajutoare pentru cei afectați de tornada din Călărași

Ministrul Muncii promite ajutoare pentru cei afectați de tornada din Călărași

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri, la Digi24, că autoritățile evaluează  pagubele provocate de tornada formată marți după-amiază în județul Călărași. 

De Andreea Radu,

„Avem echipe care s-au deplasat acolo, am beneficiat de informații de la ISU și încercăm să centralizăm datele, să i le dăm premierului Dăncilă și domnului președinte Liviu Dragnea ca să luăm decizia de a emite o hotărâre de Guvern și de a veni în sprijinul oamenilor atât cât avem atribuții la Ministerul Muncii. Se vor acorda cum s-a acordat și în alte cazuri anumite sume de bani pentru aceste persoane”, a declarat Marius Budăi, potrivit Digi24.ro.

De asemenea, ministrul Muncii a precizat că acoperişurile a 18 locuinţe şi anexe gospodăreşti au fost afectate de tornadă în proporţii de 30% până la 100%, doar două gospodării având asigurare valabilă.

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu autorităţile locale, au desfăşurat misiuni de evaluare a pagubelor produse în localităţile din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi. Evaluarea s-a efectuat sub coordonarea Instituţiei Prefectului din respectivul judeţ, a mai spus ministrul.

Tornada care s-a produs în zona Drajna – Dragalina a ajuns pe site-urile BBC, Euronews, Russia Today și La Repubblica. Fenomenul a fost descris de presa internațională drept „apocaliptic”.

FOTO: Libertatea / Vlad Chirea


Reporterii Libertatea au surprins primele imagini cu casele distruse de tornada din Drajna! Cel puțin 14 gospodării afectate de fenomenul meteo extrem


 

Close
Închide
  Close