Mergi direct la conținut »
Tornada din Călărași a ajuns în presa internațională. La Repubblica: "Tornadă apocaliptică în România. Imaginile sunt impresionante"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Tornada din Călărași a ajuns în presa internațională. La Repubblica: "Tornadă apocaliptică în România. Imaginile sunt impresionante"

Tornada din Călărași a ajuns în presa internațională. La Repubblica: „Tornadă apocaliptică în România. Imaginile sunt impresionante”

Tornada care s-a produs marţi seara în zona Drajna – Dragalina a ajuns pe site-urile BBC, Euronews, Russia Today și La Repubblica. Fenomenul a fost descris de presa internațională drept "apocaliptic".

De Andreea Radu,

„O tornadă a răsturnat un autobuz și a lăsat în urmă 12 răniți în România” a titrat BBC. Jurnaliștii de la postul de televiziune britanic au descris fenomenul care a avut loc în țara noastră, explicând că acesta a fost cauzat de un val aer rece din Bulgaria care s-a lovit de o masă de aer cald din sudul României.

De asemenea, BBC a publicat mai multe imagini cu tornada, precizând că mai mulți șoferi au postat pe rețelele de socializare videoclipuri cu fenomenul.

Euronews a scris că „o tornadă puternică a produs distrugeri într-o zonă rurală din România”, descriind pagubele produse de fenomenul meteo.

Ziarul italian La Repubblica a publicat un videoclip cu fenomenul din Drajna, titrând: „Tornadă apocaliptică în România. Imaginile sunt impresionante”. Jurnaliștii italieni au precizat că nu există victime în urma incidentului.

Rusia Today, televiziunea rusească cu sediul în Moscova, a notat că „o tornadă puternică a distrus o zonă rurală din România, ridicând un autocar și aruncându-l zece metri înafara drumului”.

Accuweather.com, site-ul meteo cunoscut în toată lumea, a scris despre fenomenul meteorologic din țara noastră, subliniind că martorii au surprins „imagini care îți taie respirația cu o tornadă monstruoasă pe un câmp din România”.


Citește și:

 

Close
Închide
  Close