Mergi direct la conținut »
Petre Daea, despre veșnica obsesie cu oaia: „Nu pot altfel. O transformăm în carne şi în lapte”. Bonus: "Tot ce se mișcă e în agricultură. De la insectă până la vacă, de la râmă până la porc”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Petre Daea, despre veșnica obsesie cu oaia: „Nu pot altfel. O transformăm în carne şi în lapte”. Bonus: "Tot ce se mișcă e în agricultură. De la insectă până la vacă, de la râmă până la porc”

Petre Daea, despre veșnica obsesie cu oaia: „Nu pot altfel. O transformăm în carne şi în lapte”. Bonus: „Tot ce se mișcă e în agricultură. De la insectă până la vacă, de la râmă până la porc”

Ministrul Petre Daea, despre obsesia lui pentru oi. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi, 7 noiembrie, că numărul ovinelor trebuie majorat, astfel încât să fie valorificată iarba, o resursă excepţională din ţara noastră, cu atât mai mult cu cât suprafaţa de păşuni permite acest lucru.

”Pentru unii devin agasant explicând şi repetând că e o resursă extraordinară, dar nu pot altfel. Este un domeniu pe care trebuie să-l valorificăm în ţară. Această resursă excepţională care este iarba, pe 4,8 milioane de hectare, trebuie să o transformăm în carne şi în lapte”, a spus Petre Daea (foto stânga), după audierea sa în Comisia de agricultură a Senatului.

Totuși, ce a mâncat Petre Daea de ziua lui. „De ziua meam nu am avut tort din carne de oaie”.

Iată ce a găsit ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o comună din Cluj; Din nou, are legătură cu oaia.

Ministrul a spus că este necesară şi încurajarea creşterii porcilor, pentru ca aceştia să consume excedentul de cereale al României.

”În preocuparea noastră primordială este să creştem efectivele de suine, motiv pentru care am rugat şi astăzi parlamentarii să dea zor la aprobarea actului normativ, în aşa fel încât să-l putem aplica din primele zile ale anului viitor, în aşa fel încât să creştem efectivele de suine, de porci pentru a consuma cerealele pe care le producem în România”, a declarat Petre Daea, citat de Mediafax.

El a mai spus că România realizează de la un an la altul randamente tot mari de cereale la unitatea de suprafaţă.

”Sunt mândru să le spun de fiecare dată că sunt producţii istorice, care trebuie valorificate. Ca să poţi să le valorifici şi să câştigi în România trebuie să zootehnizezi agricultura ţării româneşti. Aici sunt două canale de acţiune. Este acest canal de creştere a efectivelor de suine*, în aşa fel încât să nu trimiţi la export porumbul, să-l pui în barje şi să plece în lume, ci să-l valorifici aici cu efectivele de animale pe care îl ai, ca să poţi să exporta carne sau produse de carne de porc”, a precizat Daea…

Ministrul Agriculturii a mai spus că acordarea subvențiilor imediat după 16 octombrie a dat posibilitatea că în România 82% din suprafața de grâu „să fie semănată în miezul epocii optime”.

De asemenea, Petre Daea a promis că, până în anul 2020, în România vor fi irigate două milioane de hectare de teren agricol.

 „În afară de om, tot ce se mișcă e în agricultură. De la insectă până la vacă, de la râmă până la porc, de la orice altă specie până la altă specie… exact, de la orice buruiană la orice plantă. Și… această complexitate te obligă de multe ori să lași la o parte probleme în prezentare, probleme care suscită interes…”, le-a mai spus, printre altele, Daea parlamentărilor din Comisiile de Agricultură, potrivit Agerpres.

Mai mult, la Indagra, ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a așezat la masă alături de producători, a încercat varietățile de țuică și mâncarea din carne de oaie, cu mămăligă.  Foarte jovial, Petre Daea s-a bucurat de aprecierile producătorilor, mulțumiți că le-a virat deja subvențiile agricole.

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?
Recomandări

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?

 

LIBERTATEA TE AJUTĂ: Cine beneficiază de subvențiile agricole?

Considerat ”de-al lor”, Daea a fost primit cu brațele deschise de toată lumea, demonstrând – încă o dată – că este cel mai popular dintre miniștrii Cabinetului Tudose.

Dar… cine este Petre Daea, ministrul propus al Agriculturii, în iunie 2017, în Cabinetul Tudose.

*suine = subfamilie de paricopitate care cuprinde mai multe genuri și specii de porci sălbatici, precum și porcii domestici proveniți din aceștia; animal care face parte din această subfamilie – cf. dexonline


CITEȘTE ȘI… Când bombele tac, muzica poate să înceapă. Povestea refugiatului care a pierdut totul în Siria, dar și-a regăsit sufletul în România


Close
Închide
  Close