Mergi direct la conținut »
Ministrul Sănătății spune că ar da afară ”vreo 20 de manageri de spital” în legătură cu criza imunoglobulinei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministrul Sănătății spune că ar da afară ”vreo 20 de manageri de spital” în legătură cu criza imunoglobulinei

Ministrul Sănătății spune că ar da afară ”vreo 20 de manageri de spital” în legătură cu criza imunoglobulinei

Sorina Pitea, ministrul Sănătății, a declarat că ar da afară ”vreo 20 de manageri de spital” pentru că nu au făcut demersurile necesare pentru aprovizionarea cu imunoglobulină, iar pe alți 40 i-ar reinstrui.

Întrebată pe cine ar da afară, în cazul absenţei imunoglobulinei din spitale, Sorina Pintea a răspuns: „Vreo 20 de manageri de spital, în prima fază, pe vreo 40 i-aş reinstrui, aş lucra cu puţini”.

Totuși, ministrul susține că nu este în puterea ei să demită managerii spitalelor, întrucât există spitale care sunt în subordinea autorităţilor publice locale şi judeţene.

„Sunt spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii, unde ministrul Sănătăţii are competenţă, sunt spitale din subordinea autorităţilor publice locale şi judeţene unde ministrul Sănătăţii nu poate interveni. Acolo, autoritatea are dreptul să demită sau să organizeze concurs pentru manager, dar ministrul Sănătăţii, nu. Dar, atunci când lupţi, Guvernul alocă bani pentru a achiziţiona imunoglobulina şi pe mecanismul de protecţie. Avem, în acest moment, 49 de kilograme, mi s-a spun că ajunge pentru trei luni şi mai mult. Aducem până în 31 decembrie încă 7.200 de fiole şi apar, inclusiv mesaje primesc, că la spitalul X nu există imunoglobulină, vă spun sincer, nici nu mai ştiu ce să spun, cum s-o numesc?”, a declarat Sorina Pintea.

Pintea a mai spus că „nu e treaba ministerului să trimită imunoglobulină, e treaba managementului spitaliesc, spitalului, să o ceară”, scrie Agerpres.


Citește și: Dramă pentru România: Cristina Neagu a primit un diagnostic îngrozitor, după accidentarea din meciul cu Ungaria! Sezon încheiat pentru cea mai bună handbalistă a României!


 

Close
Închide
  Close